Lektiecaféerne har slået deres fødselsdagsfester sammen – som det jo praktiseres i mange skoleklasser – og inviterer til fælles fødselsdagsfest på Viby Bibliotek den 16. september kl. 15. Alle – er velkomne!
Bibliotekerne har ramt et behov for gratis lektiehjælp organiseret i åbne og frie omgivelser og med frivillig arbejdskraft. Alene på Viby Bibliotek møder hver uge 25-50 børn op for at få hjælp og en snak med én af de 20 frivillige, der på skift sidder parat til at yde en indsats.
“Jeg oplever at eleverne bliver meget gladere for at gå i skole, fordi de kan komme i lektiecafeen. Det at de kan komme her, betyder at de får lavet deres lektier. Det fjerner et pres fra dem, og giver dem en meget bedre oplevelse af at gå i skole,” udtaler Troels Hedegaard, der er frivillig i lektiehjælpen på Viby bibliotek.
Gaver til caféerne
I anledning af succes’en, fødselsdagen og ikke mindst de mange frivilliges store indsats – begaves caféerne med en række hjælpemidler: ’som de har ønsket sig i år…’
“Fra min tid som lærer ved jeg, hvor meget det betyder at have den rigtige hjælp til at lave sine lektier. Jeg er derfor stolt over at kunne se, at lektiecafeerne får stadig flere brugere og frivillige. Derfor glæder jeg mig over at kunne være med til at fejre fødselaren,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Flemming Knudsen.
Med den store tilstrømning til lektiecaféer på nu i alt syv biblioteker, har Århus til fulde opfyldt forventningerne. Etableringen af de fleste caféer er sket på baggrund af en samarbejdsaftale i 2007 mellem Kulturministeriet og Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.
“Det er min opfattelse at lektiecafeerne udfylder et tomrum. Flere af brugerne siger, at det går meget bedre med at sige noget i klassen, når de først har fået tingene vendt med én af de voksne i lektiecaféen,” siger Troels Hedegaard
Hver af de syv lektiecaféer i Århus belønnes med en ’fødselsdagsgave’ gaven er en pakke bestående af ordbøger, grammatikker, formelsamlinger, terninger til sandsynlighedsregning mm. – som tilsammen kan medvirke til at kvalificere arbejdet i lektiehjælpen både for børnene og for de frivillige.
Åben: tirsdage og torsdage kl. 15-17.30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.