“Beboerhuse skal bevares, hvis de er værd at bevare på grund af deres brugertal og deres betydning for lokalområdet. Tousgårdsladen bruges af mange og har stor betydning.”
Det er svaret fra byrådsmedlem og formand for byrådets kulturudvalg Rabih Azad-Ahmad, da Aarhusvest.dk konfronterer ham med frygt for nedprioritering af lokale beboerhuse. Se artiklen om Tousgårdsladen.
Aktive beboerhuse del af kuturbyprojekt
Rabih Azad-Ahmad fortsætter: “Frygten for, at flere beboerhuse skal lukke for at skaffe midler til at gøre Århus til europæiske kulturby i 2017, er ubegrundet. Tværtimod skal også de små lokale kulturinstitutioner som beboerhuse med for at gøre Århus til europæisk kulturby. Kulturbyprojektet handler ikke kun om Midtbyen.”
På den anden side lægger Rabih Azad-Ahmad ikke skjul på, at nogle beboerhuse har været uden udvikling og kunne have behov for nyt blod. Men det gælder ikke Tousgårdsladen.
Vestbyen underforsynet med fritidstilbud til børn og unge
På spørgsmålet, om Rabih Azad-Ahmad kan bekræfte andres påstande på Aarhusvest.dk om, at Vestbyen er underforsynet med tilbud til børn og unge, lyder svaret prompte og med eftertryk: “Bestemt! Dækningsgraden er mindre end i det øvrige Århus.”
“Der er behov for at gøre mere. Der skal omprioriteres for at skabe de nødvendige tilbud til børn og unge i Vestbyen. Det er ikke en løsning blot at kræve, at politiet slår hårdere ned. Det er at løbe fra ansvaret ikke at skabe tilbud nok.”
Frivilliges indsats værdifuld, men ikke nok
Rabih Azad-Ahmad fremhæver den store frivillige indsats i Århus Vest, men efterlyser flere tilbud fra kommunens Børn- og Ungeafdeling. Han afviser, at viljen til at bruge tilbudene kan være en undskyldning for ikke at gøre mere: “Hvis det er et problem, må det også løses. Økonomien for familierne må ikke blive en hindring. Og nogle familier har brug for en opsøgende indsats for at sende deres børn og unge i fritidstilbud frem for på gaden.”
“Tilbudene skal tilpasses til de børn og unge, de henvender sig til,” påpeger Rabih Azad-Ahmad og tilføjer med eftertryk: “Der skal også være plads til de børn og unge, der fylder meget!”  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.