Viby Syd Fællesråd inviterer alle interesserede til repræsentantskabsmøde tirsdag den 7. oktober kl. 19.00 på Søndervangskolen. Mødet indkaldes i et forsøg på at reetablere foreningen, så det bliver et velfungerende fællesråd til gavn og glæde for områdets beboere

Fra BIFS til Viby Syd Fællesråd
Det er nu lidt over tre år siden, at Viby Syd Fællesråd så dagens lys. Fællesrådet afløste det gamle fællesråd BIFS, som lukkede og slukkede i februar 2001 efter 14 år på banen.

Da BIFS nedlagde sig selv for snart otte år siden, var det fordi der manglede engagement og opbakning i lokalområdet. Alligevel besluttede en række beboere fire år senere i 2005, at forsøge at starte forfra. Det blev til Viby Syd Fællesråd, som tilsyneladende nu står i det samme dilemma – der mangler engagement.
Der er ikke forståelse for værdien af et fællesråd
Vi har talt med den nuværende formand Yrsa Skjødt Høj, som siger: ”Personligt tror jeg ikke, der er forståelse for, hvor meget det betyder at have et fællesråd. Kommunen henvender sig jo ikke til den enkelte forening eller borger, men til fællesrådene. Så en del af problemet er måske også, at der ikke er blevet informeret tilstrækkeligt til borgerne om fællesrådets samarbejde med kommunen, men det kræver mange kræfter, at lave et blad eller vedligeholde en hjemmeside.”
Hvad er et fællesråd
Formålet med et fællesråd er først og fremmest at have et fælles talerør for områdets beboere overfor kommunen. Samtidig skal fællesrådet bidrage til, at informationer og debatoplæg fra kommunen når helt ud til borgerne.

Der findes i dag 30 fællesråd i Århus Kommune, som typisk er paraplyorganisationer for de forskellige foreninger og institutioner i deres lokalområde.
Institutioner, foreninger og virksomheder kan tegne et medlemskab i Viby Syd Fællesråd for kr. 300,- pr. år. Man kan også blive medlem som enkeltperson for kr. 100,- pr. år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.