Lørdag den 4. oktober, mødtes de ”gamle” borgerjournalister med de nye kursister.
Det første møde foregik i Tovsgården som, til dagligt, også danner rammen om kurset.
Folk var mødt frem med hver sin forventning om, hvad der skulle ske, og hvem de ”gamle” borgerjournalister var. Efter introduktionen, hvor alle gik fortalt lidt om sig selv og hvorfor de ville være borgerjournalist, var debatten allerede i gang.
Enighed om målene for portalen
De var enige om at der skulle være mere ”in your face” journalistik. Mere humor og kant. Ingen i Århus Vest kan føle sig sikre når de får et kamera stukket i hovedet, eller afkrævet svar på spørgsmål om området. Det de nye borgerjournalister er enige om, er at gøre en forskel i området.
Der blev snakket om hvordan, man laver portalen mere vedkommende for borgerne i Århus Vest, og alle udtrykte ønske om at flere læsere.
Derfor må læserne gerne komme med deres input og fortælle hvad der kan gøres for at gøre portalen mere læservenlig.
Forskellige normer i redaktionen
Selvom der var general enighed om missionen med portalen, er der alligevel nogle ting, som man skal være opmærksom på, når der kommer nye medlemmer af redaktionen. Ole Nørgård udtrykker det,” at have forskellige normer, for hvordan arbejdet skal fuldføres, men det er noget, vi skal finde ud af undervejs, inden tingene går i hårdknude.”
Efter den fælles frokost, købt i Bazar Vest, blev kursisterne sendt på opgave, for at søge nye historier. Den ene gruppe, blev sendt i Globus1, og den anden i Bazar Vest. Derefter skulle de komme tilbage med interviews, billeder og notater og tage hjem og skrive en historie med udgangspunkt i deres opgave.
Måske kan man senere på portalen læste resultatet af deres jagt på den gode historie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.