Nabostridigheder fylder stadig mere på skrivebordet i Arbejdernes Andels Boligforenings administration. Klagerne vil ofte gerne have deres naboer sat på porten, men så enkelt er det ikke, kan AABs juridiske medarbejder Katrine Sørensen fortælle.
I en artikel i Beboernyt skriver kommunikationschef Betina Steffensen blandt andet, at Katrine Sørensens primære opgaver er at behandle klagesager. Det kan være alt fra klager over flytteafregninger til naboklager.
AAB har afdelinger over hele byen – heriblandt en del i 8210-området.
Det er ved nabostridigheder, Katrine Sørensen oplever de største frustrationer. Det kan være klager over naboens kat, klage over for høj musik eller lugtgener fra naboen.
Jeg forstår deres frustrationer
“Mange har svært ved at forstå, hvorfor vi ikke øjeblikkeligt smider en problematisk lejer ud. Jeg forstår deres frustrationer, men vi skal følge lovgivningen og høre den anden part, før vi kan forfølge en sag,” siger hun til Beboernyt.
Herefter opremser hun de mange juridiske regler for, hvilke sager AAB kan behandle, og hvordan høringsreglerne er. Hvis naboklagen er beretttiget, får den indklagede dog mulighed for at rette ind efter ordensreglementet. Først ved tredje klage bliver sagen sendt i Beboerklagernævnet i Århus Kommune.
Læs her, hvordan proceduren foregår i AAB
“Denne proces kan selvfølgelig tage tid, og derfor bliver mange frustrerede og spørger mig, hvorfor vi ikke gør noget. Vi gør noget, men vi respekterer begge parter i en sag og smider ikke nogen ud, før grundlaget er i orden,” siger Katrine Sørensen til AABs medlemsblad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.