Klokken 19.30 den 24. oktober mødes en gruppe mennesker udenfor Yggdrasil. De er trætte af de uroligheder, som har hærget Gellerupparken og Toveshøj i den seneste tid.

Der er mødt ca. 15 mennesker op, nogle bor i området, mens andre arbejder herude.

Før man begiver sig ud på ruterne, som er tegnet på tavlen, bliver alle delt op i grupper, som hver især følges med en lokal, som kender området godt.
Maher Taha leder den ene gruppe an i Toveshøj, og indimellem veksler han et par ord med nogle af de unge, han møder på turen rundt. Han har selv været ude for at få sin bil smadret, fordi han har meldt nogle unge, der lavede hærværk, til politiet. Nu er han flyttet fra bydelen for at beskytte både sin familie og sin bil. Selvom han er blevet truet flere gange, vil han stadig råde andre til at melde de ting man ser til politiet for at få sat en stopper for det.
De frivillige kræfter
Katrine Kolster og Thomas Sørensen er med i den ene gruppe. De arbejder begge to i Børnehaven Mælkebøtten, og selvom de begge to er glade for at arbejde der, er der alligevel ting i området, de gerne vil gøre noget ved.

”Vi ligger lidt afsides fra de andre børnehaver, som er blevet antændt, så der er ikke sket så meget, bortset fra, at der er blevet smadret nogle vinduer engang imellem,” siger Katrine Kolster.

Hun er lidt utryg ved udsigten til narkohandel på den lokale parkeringsplads udenfor Mælkebøtten, og lidt irriteret over, at politiet ikke kan gøre mere ved situationen.
Hendes kæreste Thomas Sørensen er kommet i aften, fordi han længe har ønsket at lave noget frivilligt arbejde i området.
”Vores børnehaveleder havde fået en mail om dette arrangement, og spurgte om nogle af os ville med, og der så jeg muligheden for at komme til at hjælpe herude,” siger Thomas.
En rolig aften
Denne fredag sker der ikke det store. Efter en times tid kommer gruppen forbi Laden, hvor en lille gruppe kvinder står udenfor og ryger. Der er arabisk forlovelsesfest, og man kan høre latter og høj musik.
Nogle unge står og hænger ud på stisystemerne, og råber ”velkommen til Gellerup” til gruppen, der går forbi. På de mørke parkeringspladser er der lidt aktivitet, men de biler bliver der gået en stor bue udenom, for formålet med gåturene er ikke selv at komme i problemer.
Efter ca. to timers gåtur vender alle tilbage til Yggdrasil til kaffe og kage, og der snakkes lidt frem og tilbage om gruppernes oplevelser. Nogle beslutter sig til at gå en tur mere, mens andre vælger at tage hjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.