Onsdag aften besøgte forfatteren Hanne-Vibeke Holst Viby Bibliotek. Hun gav den fyldte sal med over 150 forventningsfulde tilhørere et forrygende foredrag om sit liv og forfatterskab.
”Hendes liv er fyldt med det at skrive, det har hun gjort i 28 år, hendes seneste bog er fyldt med politik med et kvindeligt udtryk”, således introducerede afdelingsbibliotekar Jette Sinding Rasmussen, Hanne-Vibeke Holst. De seneste bøger som hun har skrevet, handler om køn, kvinder og magt. Den sidste bog i en trilogi er ”Dronningeofret”, som udkom d. 4. oktober 2008. Denne bog har hun brugt over tre år på at skrive, til gengæld er den på 662 sider, altså et monster af en bog. Plottet er ret genialt konstrueret med hendes egne ord, og den indeholder mange spændende karakterer.
Processen har været omfattende, alt er researchet til mindste detalje, hun har sågar været i den lokale skydeklub for selv at prøve at skyde. Derfor kan det måske ikke undre, at bogen har været undervejs i så lang tid. 
Bestseller-forfatter
Hanne-Vibeke er bestsellerforfatter. ”Det er fedt, men også belastende. Jeg har altid været drevet af min umiddelbare nysgerrighed. Der foregår noget i samfundet, som jeg er nødt til at undersøge” sagde hun. Hendes feministiske livsopfattelse, gør at hun til stadighed gerne vil gøre op med hvorfor det ene køn servicerer det andet. Det vil hun gerne have afskaffet.
Hun er uddannet journalist og har arbejdet på Berlingske Tidende. Hendes far var forfatteren Knud Holst, og moderen Kirsten Holst var ligeledes forfatter. Hun har tre børn og som hun selv siger, den ene kommer vi garanteret også til at opleve, hun ved det bare ikke endnu. 
Forfatter uanset køn
Efter foredraget var der pause, hvor en lang række tilhørere fik signeret deres bøger og fik en lille hilsen med på vejen.
Hanne-Vibeke er helt ukrukket og dejlig naturlig og interesseret i sine medmennesker. Hun elsker at gå ture i denne mørke tid, ”så kan jeg rigtig kikke ind til folk, og se hvad der foregår hos andre mennesker.” Det giver inspiration til nye plots, og karakterer. Hun ville også være forfatter, hvis hun havde været en mand. Men måden at skrive bøgerne på ville være anderledes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.