Udkørslen fra Bronzealdervej til Jernaldervej er farlig. Simone Høgsted fra Odinsgården, der har kørt der hver dag siden i sommer, har allerede været ved at blive kørt ned et par gange. ”Der er en død vinkel”, forklarer hun. ”Især på grund af et buskads kan bilerne ikke se, hvad der kommer fra højre. Bilerne er nødt til at køre frem for at se bilerne, der kommer fra højre, og når de kun tænker på biler, bliver det meget farligt for cyklister, så vi må bremse hårdt op. Det er ikke fedt at blive kørt ned. Det er vigtigt at kunne føle sig tryg i området, og børn skal kunne gå lige over,” slutter Simone Høgsted.
Underskriftindsamling
Der er kommet forslag om at fjerne buskene, men Simone og hendes moder vil forsøge at starte en underskriftindsamling op med opfordring til, at krydset bliver lysreguleret. ”Det er vigtigt beboerne i de forskellige afdelinger skriver under,” siger Simone. ”Jeg vil sætte en opfordring i Ny SOFUS, Beboerbladet for Holmstrup, Odinsgård og Tjorsbjerg, men det er et spørgsmål om tid og en stor proces. En lysregulering er meget dyr og besværlig at etablere.”
Opmærksom på problemet
Lars Eg fra afdelingsbestyrelsen i Holmstrup siger: ”Vi har flere gange henvendt os til politiet og kommunen, men de siger, der ikke sker noget i krydset. De opfatter det ikke som farligt, men vi der kommer her på cykel hver dag, har set utallige uheld og har været ved at blive kørt ned. Måske kender de for lidt til forholdene. Det er især trafikken fra Netto, som er et problem.”
For borgerportalen er en nærliggende konklusion: Der skal lig på bordet, før der sker noget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.