Pædagog Peter Kusk tager venligt imod og fortæller om bofællesskabet. I løbet af 2008 er 31 unge udviklingshæmmede flyttet ind i bofælleskabet på Bronzealdertoften, som kommunen har fået bygget. Hver beboer har egen lejlighed med stue, soveværelse, bad og toilet. Byggeriet er i tre etager og på hver etage er der fælles opholdsstue med køkken. I dagtimerne hjælper et dusin pædagoger. Om natten er der vagt. For mange af beboerne er det første gang, de har egen lejlighed.
Dagligdagen i bofællesskabet
I dagtimerne arbejder de i beskyttede værksteder inde i byen eller i almindelige skånejob.
Borgerportalen snakker med Peter Kusk i fællesrummet, mens en række beboere hygger sig. Peter fortæller, at det er meget forskelligt, hvor meget fællesrummene bliver brugt. Der er for øvrigt billard og bordfodbold i stueetagen.
En beboer
Antonio, der er flyttet ind i bofælleskabet, har boet i lejlighed før, men her var han meget ensom. ”Her er altid nogen,” siger han. ”I princippet vil jeg gerne være så selvstændig som muligt, og jeg ved, jeg har fundet det rigtige liv her med godt samvær og søde mennesker, så her bliver jeg. Det er både muligt at være alene og sammen med de andre.” Han er meget stolt af at kunne fortælle, at han arbejder i Medieværkstedet med et musikprojekt. ”Forleden fik jeg lov til at leve en drengedrøm ud og dirigere et orkester. Det var Århus Amatørsymfoniorkester. De andre optog det, og jeg er ved at lave en DVD. Det er et spændende arbejde, og det er rart at bruge hovedet. Jeg vil gerne til at gå til almindelig styrketræning og skak. Hjemme bruger jeg fodboldbordet.” Til sidste er han glad for at vise sin lejlighed på omkring 64 m2  frem.
Alle er glade for, at der findes bofælleskaber for udviklingshæmmede. Området kender beboerne ikke så meget til endnu, men de glæder sig til at bruge stierne og bakkerne. De handler dog i Brugsen og Netto, og Peter understreger, at de er meget glade for muligheden for at få leveret medicin til Brugsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.