Det kan godt være, at der mangler tilbud til børn og unge i Herredsvang. Det kan også godt være, at de fleste af dem er søde at snakke med. Men balladen skal stoppes, før de kan få deres julegave, og de unge og deres forældre skal selv tage ansvaret.
Det var holdningen på borgermødet i aftes, som omkring 70 deltog i. Deriblandt var nogle af de super-søde unge, som talte deres sag og tog afstand fra rudeknusningen, som helt grotesk foregik midt under mødet 
“Gå ud og sig til de andre, at det er forargeligt, og at vi ikke vil finde os i det,” sagde Erik Piilgård, der repræsenterer de fem boligforeninger, der ejer Kulturhuset.
Flere i panelet forstod godt de bagvedliggende problemer – mangel på tilbud, manglende opbakning fra forældrene og dyre klubpladser. Der er netop sat et ekstra lektiehjælps-tilbud i gang, de opsøgende medarbejdere taler med de unge og så videre. Men balladen og chikanerierne skal stoppe først, var holdningen. For den gør ondt i en grad, som de unge næppe forestiller sig det.
Jeg har nu set, hvor ondt det gør
“Det er ikke for sjov, når mine ansatte sygemelder sig, når de bliver chikaneret og truet med vold. Jeg har da også lavet ballade, da jeg var dreng, men nu har jeg set, hvor ondt det kan gøre. Men man skal ikke blive chikaneret, når man passer sit arbejde,” sagde stadsbibliotekar Rolf Hapel.
Meldingen var også krystalklar fra Anders Rønnebro, direktør for Arbejdernes Andels Boligforening:
“Jeg vil sige til jer forældre: det er jeres ansvar, hvad jeres børn og unge går rundt og laver. Og det kan få meget alvorlige konsekvenser, hvis de får en dom for hærværk eller vold: Familierne vil blive sagt op fra deres lejlighed!”
Vi handler!
Chefen for Socialcentret i Centrum, Bent Nielsen, gjorde klart over for alle borgere, at hvis de ser eller hører om noget problematisk, så har de pligt til at berette det til kommunen.
“Og jeg vil sige til de unge: Vi handler på det. Noget skal kommunen løse, noget skal de opsøgende medarbejdere se på, og noget skal politiet løse,” sagde centerchefen.
Og politiet? De var inviteret til at deltage, men glimrede pinligt ved deres fravær.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.