I den seneste uge har der været en del optøjer, hærværk og uro, hvilket konsekvent medførte lukningen af Kulturhuset Herredsvang grundet personalets sikkerhed. Sidenhen blev ruderne smadret og optøjerne hørte ikke op før torsdag, – dagen efter et dialogmøde med borgerne og repræsentanter for de unge. Torsdag så uroen ud til at være dampet af. Men hvad siger de unge – vil uroen fortsætte?
På vej ind til Kulturhuset støder borgerportalen på en af ”de store drenge”, som har tilholdssted i Herredsvang. ”Hvis vi får et træningssted eller klubhus, kan vi garantere, at der ikke bliver mere ballade. Får vi intet klubhus, så fortsætter balladen,” udtaler han kontant. ”Vi skal bare se nogle resultater,” tilføjer han.
Har du indflydelse på det?
”Ja, jeg er en af de store drenge her i området,” udtaler han, men vil ikke oplyse sit navn eller tilkendegive, om han er medlem af Trillegårdsbanden.
Hvis man ser det fra systemets side, vil de jo ikke belønne jeres hærværk ved at give jer et sted at være?
”Jeg er ligeglad med, hvad de tænker, de skal bare give os et sted at være. Det giver ingen mening, det der. Balladen holder ikke op, før vi får et sted,” afslutter han.
Vi keder os
På torvet står to 16-årige drenge af anden etnisk baggrund. De vil heller ikke sige deres navn.
”Der er ingen bokseklub, ingen svømmehal eller noget andet i modsætning til Gellerup,” udtaler den ene. ”Der er ikke noget at lave. Vi har kun en fodboldbane, men der må vi ikke få lys om aftenen,” siger den anden. En ældre somalisk fyr tager hurtigt benene på nakken, da han får øje på det civile politi i området.
”Vi havde Klub2teket førhen, men da den flyttede, måtte vi ikke være der mere, og de smed os ud,” udtaler den somaliske dreng.
Er det fordi, I laver ballade, I ikke måtte være der?
”Jo…,” mumler den somaliske dreng og vender ansigtet væk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.