Sognepræst Niels Hviid var vært, da Gellerup Kirke offentligheden inden for til musikandagt i sognet. Vi var med i kirken og havde efterfølgende en meget lang snak med Niels Hviid om hans opfattelse af julen og kirkens aktivitet i denne forbindelse.

Det er en historisk kendsgerning, at  romerkirken fastsatte  Jesu fødselsdag til at være 24. december; på den dag hvor man tidligere havde fejret Solhverv.
”Vi ved ikke, hvornår Jesus blev født. Det er en kendsgerning. Det, der skete dengang, var, at man fastsatte dagen til den hidtidige solhvervsdag 24. december. Også af missionstaktiske årsager. Det, der skete, da Jesus kom til jorden, var, at Gud sendte sin fred – sit lys – til os. Samtidig giver det en symbolsk værdi, idet man holder julen på det tidspunkt af året, hvor solen igen begynder at stige,” forklarer Niels Hviid og tilføjer ”man kan jo sige, at vores Sol hedder Jesus.”
Åben for både muslimer og trængende
Gellerup Kirke har i julen ønsket at være en åben ambassadør for oplysning om julebegivenhederne. Der har været to julevandringer på programmet, hvor man fra kirkens side har lavet rollespil. Børnehaveklassebørn fra Sødalsskolen blev klædt ud som ”alt fra evangelieberetningerne om Jesu fødsel”. De startede i områdets skovområder og endte i kirken, hvor de blev modtaget af ”Kejser Augustus” i stalden.
”Der var både kristne og muslimske børn med, og vi oplevede ingen problemer. Muslimerne har jo den største respekt for Jesus som en stor profet. Vi havde ingen fælles gudstjeneste – det var ren aktivitet,” fortæller Niels Hviid.
I fælleslokalerne under kirken var der mange sognebørn, som sad og hyggede med kaffe og æbleskiver. ”Vi giver nogle af områdets trængende en lille julepakke. Det er vigtigt for dem at mærke, at de ikke står udenfor. Der er mange trængte i området, og vi føler et stort grundlag for at lade dem føle, at de kan have del i disse festligheder på linie med andre,” siger Niels Hviid.
Denne signatur kastede til disse ord et blik rundt i lokalet og kunne fornemme, at folk generelt virkede glade og godt tilpas.”Folk værdsætter den støtte, de får i kirken. Det er ikke som på et socialkontor, hvor folk bare kommer og hæver deres støtte. Der er stor omsorg mellem sognebørnene,” fortæller en glad sognepræst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.