Der er penge til Gellerup Højskole i 2009.
Men Gellerup Højskoles leder Kasper Graarup ved endnu ikke, hvor stort tilskuddet fra staten bliver.
Tilskudsbeløbet afhænger af aftale med Integrationsministeriet
"Gellerup Højskole et betænkt med satspuljemidler, men beløbets størrelse skal aftales med Integrationsministeriet," oplyser Kasper Graarup, som dermed kan se lysere på udsigten til at realisere planerne om en højskole i Gellerup.
Kasper Graarup håber på, at Gellerup Højskole kan starte sine faste aktiviteter på Nordgårdskolen i sommeren 2009. "Men så skal aftalen med Integrationsministeriet også være på plads senest til februar," præciserer Kasper Graarup.
Før størrelsen af tilskuddet fra staten er kendt, vil der ikke være sikkerhed for en fremtid for Gellerup Højskole på Nordgårdskolen. Der skal være penge til huslejen for en lokalekapacitet, der er tilstrækkelig til en højskoles formål.
Lokalefællesskab på Nordgårdskolen
Kasper Graarup er dog så optimistisk, at han er begyndt at se frem til et lokalefællesskab på Nordgårdskolen med ’Foreningernes Hus’.
Planerne om et ’Foreningernes Hus’ er tidligere omtalt på Aarhusvest.dk. (Se nedenfor)
"Det vil være et lokalefællesskab, der er rigtigt godt for alle parter," understreger Kasper Graarup. Det gælder praktiske forhold som fælles kantine med mad fra Livsværkstedernes køkken. Og det gælder aktiviteter, hvor Gellerup Højskole kan bidrage til liv i husets værksteder og til et levende foreningsmiljø med foredrag og debattilbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.