Den lille gymnastiksal på Hasle Skole, der tjener som træningslokale for Århus Vest Taekwondoklub, er denne fredag aften proppet med børn og unge. Nogen løber rundt, andre står og snakker, og det lille lokale hjælper ikke med til at dæmpe lydniveauet.
Pludseligt siger et af de ældre medlemmer noget højt på vietnamesisk. Fem sekunder efter står de ca. halvtreds børn i fem snorlige køer, og man ville kunne høre en knappenål falde til jorden. Træneren Thanh Tieu Pham går imellem rækkerne, imens han med jævne mellemrum råber ordrer på vietnamesisk, som prompte medfører synkroniserede slag i luften fra eleverne. Selv har han gået til taekwondo i fem år og er lige blevet Danmarksmester.

”Jeg går til taekwondo for at få venner og motion. Og så giver det selvfølgelig noget selvtillid at kunne sige, man er Danmarksmester.”

På sidelinjen står Nguyen Hoang, som også er træner i klubben og desuden far til Martin, som lige er blevet udtaget til landsholdet. Han siger, at Taekwondo giver både selvtillid og disciplin.
”Taekwondo handler om selvforsvar. Jeg går til det, fordi jeg lærer at forsvare mig selv, så jeg kan tro på mig selv, og ikke være bange for noget. Samtidig lærer jeg, at hvis jeg har et problem, kan jeg selv løse det.”

Imens vi står og snakker, kommer to teenagedrenge ind og spørger, om de må kigge på, da de måske er interesserede i at starte.

Hoang mener, at taekwondo kan gøre meget godt for børn og unge, ikke kun gennem selvtillid og disciplin.

”Når du går til en sport, har du ikke tid at lave ballade. Desværre har vi ikke så meget plads her og vi kan ikke få lov til at låne større haller, så vi kunne få nogle flere medlemmer.”  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.