De mange frivillige i en række boligsociale projekter var i front, da en ny ildsjælepris blev uddelt. Under nytårskuren på Det Boligsociale Fællessekretariat kunne social- og beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V) overrække prisen til en kvinde, der har været ildsjæl i en årrække.

38-årige Maria Arianfar, der er fra Åbyhøj og af iransk oprindelse, vandt prisen blandt fem nominerede.
”Maria Arianfar, du er en 100 procent engageret person, som er med i flere projekter, Kvindehuset, Gellerup Højskole, danseundervisning og mere, og du går aldrig på kompromis med kvaliteten af dit arbejde. Du giver meget af dig selv og er med til at rokke ved en række fordomme,” lød Gert Bjerregaards ord, som havde afsæt i vurderingen fra en bedømmelseskomite, der havde fået fem gode nomineringer at vælge imellem.    
Prisen bestod af en stor buket blomster og en mulighed for at invitere familie eller venner på restaurant.
Skuespiller, danser og medstifter af kvindehus
Maria Arianfar er skuespiller og danseinstruktør, og hun var en af hovedkræfterne bag oprettelsen af Kvindehuset i Viby og er i dag næstformand i bestyrelsen. Ved overrækkelsen sagde hun, at der er mange som hun, der gør en stor frivillig indsats. Essensen af dette er, fortalte hun:
 
”Brug dine kræfter på det rette og gør det uanset nationalitet. Det er bare med at komme i gang.”
De andre kandidater  var: borgerjournalist Beyra Gecit, uddannelsesvejleder Iidle Abd-Rahman, lederinstruktør Samsor Khan og en frivillig i Kvindehuset, Jessika.
Omkring 100 deltog i denne første nytårskur i Det Boligsociale Fællessekretariat, og chefen, Jens Møller, kunne glæde sig over, at "Århus’ bedste mænd og kvinder er samlet her" – en pendant til dronningens nytårskur, der samler mennesker i et andet socialt lag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.