Klokken 18.24 i går aftes lød alarmen hos Århus Brandvæsen. Et rækkehus på Sandkåsvej, beboet af to ældre mennesker, brændte. Ægteparret havde allerede forladt huset, da brandvæsnet ankom. De er nu genhuset på det nærliggende plejehjem.
Brandvæsnet sendte en røgdykker ind for at undersøge huset nærmere og slukke den voldsomme brand. Rækkehusene tilhører Boligforeningen AAB, hvis pedel blev tilkaldt. For en sikkerheds skyld kontrollerede Brandvæsenet, at ilden ikke også havde beskadiget taget på naboejendommen.
Helt udbrændt
Skaderne efter branden er meget omfattende. To ruder på bagsiden af huset er knust som følge af varmeudviklingen. Indenfor i det 75 kvm store rækkehus, er næsten alt gået til i flammerne. Politiets teknikere har færdiggjort deres undersøgelser og gør ikke mere ved sagen: "Alt tyder på, at det var en cigaretglød eller et tændt stearinlys, der var årsag til branden. Der foreligger intet kriminelt motiv", siger Bjarne Henningsen fra Østjyllands Politis Brandgruppe.
"Pulverslukning" uden brand
En time senere måtte Brandvæsnet igen ud til bilerne og af sted til Århus Vest. To opkald indløb. De drejede sig imidlertid om den samme hændelse. Det var ikke en brand, men derimod en pulverslukker, der var blevet udløst uden grund, oplyser indsatsleder, Anders Rathcke ved Århus Brandvæsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.