27-årige Beyra Gecit er ikke en kvinde, der spilder tiden. Den dansk-tyrkiske bioanalytiker manglede et job – og så skred hun til handling. Hun er nemlig autodidakt kunstner – en rigtig dygtig en af slagsen.
"Jeg gad ikke gå og lave ingenting, så jeg kontaktede Herredsvang  Kulturhus og foreslog, at jeg kunne lave en aftenskole, hvor folk kunne få undervisning i at male akrylmalerier," fortæller Beyra Gecit.
De tre tilstedeværende på kurset er afslappede og i det kreative hjørne, da borgerportalen kommer på besøg. Ved bordenden sidder 23-årige Janni Nielsen og er ved at forberede et billede af en skildpadde. Den tager form i løbet af aftenen.
"Folk har ikke mødepligt – det er stille og roligt, det her. De betalte 200 kroner i starten, så vi fik penge til at købe materialer og maling. Så lige nu koster det ikke noget, men når vi får brug for ny maling, skal de lige betale lidt," fortæller Beyra Gecit.
Janni Nielsens skildpadde er ved at tage form, og ved afslutningen af seancen står Janni og 23-årige Tenna og beundrer et af billederne. "Man tror jo næsten, at man kan flyve," siger Tenna og stiller sig op, så hun ligner en fugl, der får overbalance.
Klokken 21 bliver lyset slukket i Kulturhus Herredsvang. Folk er glade og taler lidt om næste gang. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.