I oktober kunne borgerportalen fortælle, at der sad frivillige lektiehjælpere fra Red Barnet i Stenhytten på Holmstrup Mark og ventede på, at der skulle komme nogle børn. De holdt ud, og nu er der betydelig interesse for lektiehjælpen.
Da borgerportalen igen er på besøg, er Karen, der læser dansk, og Thomas, som er fysiker og beboer, klar til at hjælpe.
Signe, som går i 1. klasse, får hjælp til at lære tallene, og Hussein fra 3. klasse kommer med nogle svære regnestykker.
”Det er lige efter vinterferien, så søgningen er måske lidt svag,” siger Karen, ”men som regel kommer her 6-8 børn. Den ældste går i 8. klasse. Vi vil gerne, der kommer flere, nu vi er her, så vi vil sætte plakater op på skolerne. Og vi kan mærke, de børn, der kommer her får noget ud af det, så flere burde gå her. Her er mange tosprogede børn, men vi håber på, der også kommer nogle flere danske.
Gensidig inspiration
"Selv synes jeg, det er sjovt at arbejde med tosprogede børn i praktisk. Lektiehjælpen er et rigtig godt initiativ. Jeg kommer først og fremmest for at hjælpe, men får også selv noget ud af det. Red Barnet sætter opslag op på uddannelsesstederne, og vi er for tiden fem hjælpere med ret forskellige baggrunde. Da vi afholdt en spilledag, kom 8-10 børn, og vi skal i gang med nogle flere sociale aktiviteter,” slutter Karen, mens hun servere, the, saftvand og kager.
Lektiecaféen er åben hver onsdag eftermiddag kl. 16-18 i Stenhytten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.