Rådmand Gert Bjerregaard vil have velfærdsministeren til at kigge på reglerne for adgang til de almene boliger. Som det er i dag, kan boligforeningen afvise folk på kontanthjælp, men nu vil Gert Bjerregaard også begrænse tilgangen af førtidspensionister i Gellerup.
"Man har indført ‘kombineret udlejning’ for at sikre, at man har en god beboersammensætning. Det vil være et endnu stærkere instrument, hvis man satte førtidspensionister i samme kategori som f.eks. kontanthjælpsmodtagere," siger Gert Bjerregaard til JP-Århus.
Tilknytning til arbejdsmarkedet
Kombineret udlejning betyder, at boligforeningen kan sortere i listerne og afvise ansøgere, der f.eks. er på kontanthjælp. Rådmanden stiller foreslaget som et middel til at forhindre ghetto-dannelser i Århus.
"Det er vigtigt, at man får nogle beboere, der har tilknytning til arbejdsmarkedet, da det er en af de bedste måder at blive integreret på."
I dag er der indført kombineret udlejning i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven.
aarhusvest.dk følger sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.