Afdelingsbibliotekar Jette Sinding Rasmussen bød velkommen til Jens Andersen – "Vi er glade for at du vil komme, og fortælle om en fodboldspiller, som vi normalt nyder at se spille fodbold, ham skal vi da ikke læse om? – eller skal vi?” Jens Andersen takkede for velkomsten og glædede sig over fremmødet af 18 mænd og to kvinder. – "Jeg er normalt forvænt med at det mest er kvinder som kommer og lytter til mine foredrag, derfor er jeg beæret over, at så mange mænd er mødt frem.”
Frank Arnesens liv
Vi fik et rigtig godt indblik og resumé af Frank Arnesens liv, som det har formet sig i tidens løb. Jens Andersen fortalte levende og engageret om sin bog på 407 sider. Fra Frank Arnesens opvækst i og omkring hans hjem på Amager, hans fodboldliv i Fremad Amager, senere i Ajax Amsterdam, Valencia, Anderlecht, PSV Eindhoven og frem til i dag, hvor han er talentchef i Chelsea. 
Jens Andersen har ikke haft direkte personlig kontakt med Frank Arnesen, alt hans research om Frank er opnået via mails, gennem samtaler med forældre, familie og venner. Frank var i sine unge år meget åben om sit liv, men det er han ikke mere, han giver ikke mere interviews, den engelske presses aggressive stil, er ikke mindst årsag til dette.
Samtidigheden
Såvel Jens Andersen, Frank Arnesen og jeg selv er født i henholdsvis 1955, 56 og 1957, derfor er vores tid præget af de samme ting i den verden vi er vokset op. Det var spændende at få tingene sat ind i et fodboldmæssigt perspektiv, Jens Andersen spillede fodbold i AB, jeg har spillet fodbold og dømt fodbold i mere end 32 år, og Frank Arnesen der nåede det ypperste med landsholdskarriere og professionel tilværelse som stjernespiller.
Personligt ville jeg gerne have stillet Jens Andersen et par spørgsmål, men efter 2 x 45 minutters oplæg, var vi alle meget mætte, vi fik en god oplevelse at gå hjem på. Der var desværre ikke mange fodboldglade spillere tilstede, ingen fra Athletic South, ingen fra AGF, begge klubber i Viby syd området. Enkelte fra Viby Idrætsforening var mødt op, men synd og skam at ikke flere ville høre om manden, der opdagede spillere som Ronaldo, Romario og Ruud van Nistelrooy og mange flere.
Læs mere om bogen på http://www.berlingske.dk/article/20081022/anmeldelser/710220039/
Eller lån bogen på Viby Bibliotek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.