Når justistminister Brian Mikkelsen (K) og Nicolaj Wammen (S) i eftermiddag kommer til Gellerup for at se på, hvor der kan sættes videokameraer op, bliver de mødt af en delt beboerflok.
I en rundspørge, foretaget af Aarhusvest.dk, siger 50 procent ‘ja’ til spørgsmålet, om de ønsker videoovervågning i kvarteret. De håber, det kan være med til at mindske kriminaliteten i området. De fleste er trætte af ballade, og håber at kameraerne kan skabe mere tryghed.
"Det kan sætte de dumme mennesker på plads, der ødelægger det for resten," mener en beboer.
Mange har dog forbehold. Blandt de 40 procent, der siger ‘nej’ til forslaget, går en følelse ofte igen – frygten for mistænkeliggørelse. Mange spørger; hvorfor lige her? Hvorfor så ikke også i resten af byen?
"Jeg har boet her i tre år, og jeg kan ikke se noget problem. Jeg mener, det er medierne, der har skabt et kunstigt problem," udtaler en af de adspurgte.
Blandt de adspurgte, der afviser overvågning, føler mange sig forfulgt af medierne og politikerne, og svigtet af politiet – flere siger, at politiet ved, hvem ballademagerne er, men griber ikke ind. De mener ikke, at kameraerne vil have nogen effekt.
Portalens rundspørge omfatter 63 beboere i Gellerupparken. Heraf siger 31 ‘ja’, 25 ‘nej’ og 7 ‘ved ikke’ til spørgsmålet, om hvorvidt der skal sættes kameraer op for at overvåge. Om politikerne vil lytte til beboernes synspunkter, vil vise sig i eftermiddag, hvor de mødes på en rundtur i Gellerupparken.
Turen starter ved Kontaktstedet, Gudrunsvej 78, st, hvorefter Nicolaj Wammen vil følge Brian Mikkelsen til Brabrand Boligforenings lokaler på Gudrunsvej 10A.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.