Århus Kommune er ved at lægge sidste hånd på en aktivitets- og løberute i Gellerup Skov syd for Silkeborgvej.
Ruten er anlagt på stier i en sløjfe som et ottetal gennem det grønne område.
‘Mastekurv’ som vartegn 
En ’mastekurv’ med et diskret dødningehoved i toppen er et markant vartegn for ruten på det hjørne af Gellerup Skov, der vender ud mod krydset Silkeborgvej/Ringvejen. På det hjørne finder man også en plan over ruteforløbet.
Langs ruten er anlagt redskaber med fysiske udfordringer. Nogle mere krævende end andre, men de fleste brugere vil sikkert finde en aktivitetsmulighed, der passer til alder og fysisk formåen.
Klar om en månedstid
Anlægget var planlagt færdigt i januar 2009. Redskaberne er på plads, men nogle er stadig omgivet af rød/hvide plastikbånd som besked om at holde sig fra dem. De oprindelige stier i Gellerup Skov er allerede velegnede til løb og motion, men nyanlagte stier kan endnu være smattede at løbe på.
Susanne Egelund fra Natur og Miljø har stået for indretningen. Hun oplyser, at anlægget mangler godkendelse af en legepladsinspektør. Derfor stadig rød/hvide bånd om redskaber. Hun forventer, at godkendelsen vil være i hus inden for en måneds tid. Desuden vil der komme en ruteskiltning. Og skilte vil blive opsat med anvisninger på brug af redskaber.
Både løbeture og børne- og familieaktiviteter
"Ruten er 1,6 km," fortæller Susanne Egelund, "men det ottetalsformede forløb gennem det grønne område giver gode muligheder for at løbe både kortere og længere."
Ud over løb inviterer anlægget også til børne- og familieaktiviteter. "Redskaberne er tænkt som signal til at få børn og voksne til at stoppe op og lade noget ske," fortsætter Susanne Egelund, "den skiltning, der snart kommer på plads, skal hjælpe brugere til gode oplevelser."
"Vi er lidt i tvivl om dødningehovedet på mastekurven," indrømmer Susanne Egelund, "men det hørte med til redskabet i indkøb. Det vender modsat af det trafikerede Ringvejskryds. Nu får vi se, om det skal blive der."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.