Århus har fået ny rådmand for kultur og idræt. Aarhusvest.dk ønsker Jacob Bundsgaard Johansen til lykke med rådmandsposten og opfordrer ham i en snak til at tage sig tid i sit travle rådmandsjob til at følge med på den lokale borgerportal for Århus Vest.
Udvikling af kreative kompetencer vigtigt for den enkelte og for samfundet
"Børn og unge skal have lige og gode muligheder for at tilegne sig kompetencer i forhold til kunst og kultur," forsikrer Jacob Bundsgaard Johansen over for Aarhusvest.dk: "Det er vigtigt for den enkelte. Men det er bestemt også vigtigt, fordi beskæftigelse med kunst og kultur opbygger den enkeltes kreative kompetencer. Netop kreativitet er afgørende på det danske arbejdsmarked, og det betyder så meget for dansk konkurrenceevne."
I et interview til Århus Stiftstidende satte Jacob Bundsgaard Johansen børnekulturen øverst på sin prioriteringsliste. Og han understregede, at kultur- og idrætslivet skal tage udgangspunkt i, at alle har lige vilkår for at deltage.
Behov for særlig indsats i Århus Vest
Jacob Bundsgaard Johansen gentager til Aarhusvest.dk, at deltagelse i kultur- og idrætsliv ikke skal være afhængig af social baggrund. Men han erkender samtidig, at det stadig kniber i f.eks. Århus Vest. Støttekroner fra den nye rådmands område er afhængige af den lokale aktivitet og det lokale foreningsliv. Som flere har påpeget over for Aarhusvest.dk, betyder det færre tilbud til børn og unge på grund af et mindre aktivt foreningsliv end i byens mere velstående bydele.
"Der er mindre opbakning og mindre engagement i det frivillige kultur- og foreningsliv i udsatte bydele," indrømmer Jacob Bundsgaard Johansen: "Det skyldes færre sociale kræfter, men også kulturelle faktorer som manglende tradition for foreningsliv."
Det kræver ifølge rådmanden en særlig indsats at styrke foreningsliv i udsatte bydele for at opnå lige vilkår for børn og unge, uanset hvilken bydel de bor i.
Sporttrack og Globus1 skaber resultater
Jacob Bundsgaard Johansen glæder sig over ved selvsyn at se resultater af det boligsociale Sporttrack-projekt: "Jeg tror på en blivende effekt, fordi Sporttrack bæres oppe af lokalsamfundet, og fordi Sporttrack bakker op om ildsjæle og lokale kræfter." Også arbejdet i Globus1 får anerkendende ord med på vejen.
Selv om det ligger uden for hans magistratsafdeling, er Jacob Bundsgaard Johansen dog åben for, at der i Århus Vest kan være behov for en ekstra indsats på klub- og institutionsområdet for at opnå lige vilkår inden for overskuelig tid. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.