En ny rundspørge foretaget af aarhusvest.dk viser, at beboerne i Gellerupparken ikke selv vil betale for, at boligområdet skal overvåges.
En rundspørge blandt 104 af beboerne i Gellerupparken, foretaget af aarhusvest.dk den 12 marts 2009, viser at 68% af de adspurgte gerne vil have videoovervågning af deres boligområde. ”Det ville være godt med overvågning. Det er rart at vide, at der er nogen der holder øje,” siger en af beboerne.
Tvivl om finansiering
Når det kommer til finansiering af overvågningen, er beboerne ikke helt så sikre i deres sag. Kun 32% af de beboere, der ønsker overvågning, er villige til at betale selv. ”Jeg mener, at det er staten, der burde betale det. Det er jo et samfundsproblem, at der er så meget ballade herude,” siger en beboer.
Rundspørgen, der er foretaget blandt beboere i blokke på Bentesvej og Gudrunsvej, giver et billede af, at finansieringen kan blive et vigtigt emne at diskutere inden en eventuel afstemning. Hele 48% af de beboere, der gerne vil have overvåget Gellerupparken, er i tvivl om de vil have overvågning, hvis de selv skal betale. ”Det kommer an på, hvor meget huslejen vil stige,” er det svar de fleste kommer med.
Ind til videre er det ikke til at sige, hvor mange penge det kommer til at koste at få sat overvågningen op. ”Der har tidligere være snakket om et beløb på 15 millioner kroner, men eftersom vi ikke ved, hvor kameraerne skal sættes op, kan man ikke sige noget om prisen.” siger Helle Hansen, formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken.
Det bliver ikke gratis
Formand for Brabrand Boligforening Jesper Pedersen er sikker på, at beboerne selv vil komme til betale for en del af overvågningen. ”Når det handler om videoovervågning af affaldscontainere, så siger det vist sig selv, at der er boligforeningen selv, der kommer til at finansiere det,” siger han. Brabrand Boligforening er i første omgang kun interesseret i at overvåge affaldscontainerne, for at kunne fange de erhvervsdrivende, der uretmæssigt efterlader deres affald her, i stedet for at køre det på genbrugsstationen.

Gå til om videoovervågning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.