Det er ikke altid nemt at være politimand i Gellerupparken, en del af de forbrydelser der bliver begået i området, bliver nemlig aldrig anmeldt. ”Herude er der kun nogen der anmelder, ude i Risskov for eksempel, der kommer de og anmelder det hele,” siger Jens Espensen til aarhusvest.dk.
Det er et problem for politiet i Gellerup, at holdningen til politiet generelt er lunken blandt beboerne i området. ”Det vi opklarer herude, er oftest på baggrund af videokameraer og andet billedmateriale. Det ville ikke være nødvendigt, hvis folk stod frem og vidnede,” fortæller Jens Espensen.
Holdningsændring
Blandt andet blev den påsatte brand på børnehaven Mudderkliren opklaret på baggrund af billeder optaget på gerningsstedet. Derfor mener Jens Espensen, at videoovervågning ville være en god idé i netop dette boligområde.
”Hvis vi vil skabe et trygt miljø for familierne herude, så synes jeg, at videoovervågning er en god idé,” men mere åbenhed bland beboerne, kunne også være en løsning.
”Det kræver en holdningsændring i Gellerup. Hvis alle rottede sig sammen og sagde, vi vil ikke have vold og uorden, så lige så snart vi ser det, melder vi det til politiet. Det ville være bedre end videoovervågning,” siger Jens Espensen.
 Hør Jens Espensens opfordring

Gå til TEMA-Forside om videoovervågning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.