Da Globus1 slog glasdørene op i oktober 2005, blev der ikke præsenteret noget kunstværk – sådan som er normalt i kommunalt finansierede byggerier. Men nu er noget på vej – og det har både kunstneriske og helt praktiske funktioner.
Det bliver en lysavis. Endda to, så der både er en indendørs og udendørs af slagsen.
Den udendørs er beregnet for forbipasserende på Hasle Ringvej – dog næppe bilister i fart, men cyklister og buspassagerer kan nu se, hvad der er oppe i tiden i vestbyen lige nu. Bogstaverne bliver 32 cm høje, så de skulle kunne ses på en pæn afstand.
Det kan være en af overskrifterne fra denne borgerportal, men det kan også være elever fra Tovshøjskolen, der skriver et slogan eller lægger et superkort digt ud til os alle.
Så det ER både kunst og ‘informat-ikon’. Bag projektet står Tanja Nellemann Poulsen og Grethe Aagaard, der i flere år har kørt parløb om kunst, kommunikation og installationer.
Åbner i starten af juni
De to kunstnere blev – da Globus1 blev indviet – bedt om at forberede en involverende kunstnerisk udsmykning, og efter en række forsinkelser og ventetid på tilladelser er alt gjort klar til en åbning her i foråret – sandsynligvis i starten af juni. 
Valget faldt på en lysavis, fordi den kan involvere mange mennesker i området. 12 institutioner og lokale medier – blandt andet borgerportalen – deltager med tekster og informationer, og flere kan komme med. Enhver privatperson må også bidrage med korte sentenser på højst syv ord – det kan være et helt kort haiku-digt eller noget andet.
Sætninger skal sendes elektronisk til Globus1 på adressen jahy@aarhus.dk
"Folk må gerne undres lidt. Imellem almindelige overskrifter og informationer kan komme en sætning om hvide og brune "kartofler" – det kan være nogle af eleverne på Tovshøjskolen, der har skrevet om etnicitet," smiler Tanja Piulsen og omtaler et meget frugtbart samarbejde med 7. og 8. klasse på skolen.
Mere om lysavisen, når åbningen nærmer sig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.