Syv ambulancer og deres frivillige chauffører er taget afsted på en lang rejse med endemål i Gazastriben.
Turen kommer til at gå gennem Europa til Italien, hvorfra ambulancer og besætning vil blive fløjet til  Egypten og derfra køre videre til Gaza. Den danske konvoj er del af det Initiativet The European Campaign to End the Siege on Gaza. Udover det  danske bidrag vil der således komme ambulancer fra hele Europa. Desuden vil en gruppe EU-parlamentarikere også tage med.
Ambulancerne er sendt af sted af velgørenhedsorganisationen ”Velgørenheds Halvmåne’, og er fyldt med medicin, tøj, udstyr til handicappede og legetøj til børn.
En del af legetøjet er blevet doneret af Lego, men meget er også blevet doneret af børn fra Gellerup-området. Ambulancerne er købt gennem Falck, for de penge ‘Velgørenheds Halvmåne’  indsamlede under Israels militære offensiv i Gaza.
"Folk her i området ved hvordan det er at have det hårdt. Ikke at kunne få hjælp hvis man er handicappet, og ikke at have penge til at købe legetøj til sine børn f.eks. Derfor vil de gerne hjælpe," siger næstformand i Velgørenheds Halvmåne Rabih Azad-Ahmad.
Selvom der ikke er blevet lavet nogen aftale mellem initiativtagerne til projektet og den Israelske regering, håber og tror Rabih Azad-Ahmad på at ambulancerne vil blive lukket ind i Gaza, på trods af at Israel flere gange har nægtet nødhjælpsorganisationer adgang til området. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.