UTUS, Ung Til Ung Syd, inviterede Søndervangskolens 5. klasser en tur i Kattegat centret. Turen var selvfølgelig planlagt i samarbejde med skolen. Ideen med turen var at give eleverne en anden form for lærerig skoledag. Der kommer artikler fra nogle af eleverne, således I kan følge med i, hvad og hvordan eleverne har lært og oplevet dagen.
Turen startede med at en stor bus kom og hentede alle elever, lærer og nogle unge fra UTUS (Samsor og Sothee, samt koordinator Nels) ved skolen. Derefter var der buskørsel, med hygge – også selvom der er lidt langt til Grenaa. Vi kom ind på Kattegat centret, hvor vi blev modtaget af to guider, der fortalte kort om sælerne, hajer og meget af alt det andet fiskeliv i Kattegat.

Efter den guidede tur var der tid til at kigge rundt selv, gå i 3D biografen, se fodring af sæler m.m.

Vi har verdens næststørste haj
Efter frokosten stod det på undervisning i hajer, her lærte vi blandt andet, at vi i havene omkring Danmark har verdens andenstørste haj, Brugden på 12 m, som dog ikke er spor farlig for mennesker. Vi skulle også dissekere blæksprutter, som senere blev brugt til hajfoder. Vi var selv med til at fodre hajerne.
Efter hajfodringen gik turen tilbage til skolen. Der blev talt en masse om turen på vejen hjem og fortalt vittigheder… Alt i alt var det en rigtig god tur, UTUS synes at 5.a og 5.b er nogle rigtig søde og glade elever, der er masser at krudt i … Vi vil bestemt gerne på tur med jer igen engang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.