Forleden dannede Viby Sognegård ramme om en meget spændende udstilling af oliemalerier.  Ca. 40 kunstglade mennesker var mødt op for at opleve malerierne, der var malet af Ulla Bille, Erna Gonge og Vibeke Gonge. 
Vibeke Gonge, som havde malet de fleste af malerierne og som selv var med til udstillingen, startede med at fortælle om billederne og historierne bag nogle af dem.

Deltagerne lyttede interesseret og stillede spørgsmål, mens de fik serveret vin, kaffe og brød.
En mindeudstilling for min afdøde søster
”Det er første gang jeg udstiller mine malerier. Udstillingen er en mindeudstilling for min søster, som var meget syg og som døde her i februar."
"Min søster malede fire af billederne, mens hun gik på kunstakademiet,” sagde Vibeke Gonge.
”Min søster og jeg har altid tegnet siden vi var børn, men jeg startede med at male for tre år siden. Malerier og billeder engagerer mig meget. Man begynder at tænke med den anden hjernehalvdel.”
Har et personligt forhold til billederne
”Jeg har endnu ikke tænkt på at sælge ud af mine malerier, da jeg har et personligt forhold til nogle af dem – ja, jeg har knoklet rigtigt meget for dem,” sagde Gonge, der dog ikke udelukkede, at hun måske får lyst til at sælge ud af sine billeder, når hun en dag har billeder nok.
Afbildning af Jobs lidelser
”Min søster var meget syg og havde meget ondt. Hun prøvede på at udtrykke sine smerter ved at male et billede over Jobs lidelser – en historie fra det gamle testamente, hvor Job sættes på prøve af Gud,” sagde Gonge, mens hun pegede på et stort maleri, der hang ved indgangen.
Udstillingen kan opleves den næste måneds tid i Viby Sognegård.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.