I London har de Speakers Corner i Hyde Park – hvor man kan stille sig op og sige hvad som helst. "Også på dansk – londonerne er vant til lidt af hvert," siger rejseleder for DSB Rejsebureau, Peter Albrechtslund. Han har boet flere år i London. Godt så!
Nu kan vi prøve det samme i Gellerup – i hvert fald er der lagt op til det fra Café Perlens side, og så er det jo op til folk selv at fylde rammerne ud. Torsdag klokken 14 går startskuddet – og der er naturligvis lige så frie rammer som i London.
"Det er faktisk et engelsk koncept,"forklarer Helle Hansen, der er frivillig på Café Perlen og som også er kendt som formand for Gellerupparken.
 "Det startede i England, hvor man fik det her koncept om rundbordssamtaler, og Saul Albert har nu været tilknyttet Århus Universitet – og hørte så om Café Perlen. Men faktisk er der, hvad jeg næsten vil kalde en "forpremiere" ved Århus Hovedbibliotek i dag klokken 15," fortæller Helle Hansen.
On to the library!
Med denne melding må man selvfølgelig lige tage ind forbi Mølleparken og se, hvad der sker. Rundt om bordet sidder en række mennesker, og denne signatur bydes velkommen. Emnet er Afghanistan og krigen, og betragtningerne er meget personlige. "Altså, jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt jeg i virkeligheden selv er medskyldig i den krig. Jeg har stemt til folketingsvalget – ganske vist på et parti, der ikke støtter krigen – men stadig har jeg stemt på et system, der har startet den krig, og jeg aner faktisk ikke, hvorfor vi er i krig i Afghanistan."
Saul Albert kommer forbi. Han har været nede og hente is til deltagerne. "Det bliver rigtigt fedt i Gellerupparken," siger Saul Albert. "Der kommer der mennesker af en bred vifte, så man får ofte nogle virkelig gode debatter – folk er jo nysgerrige," forklarer Saul Albert.
Rundt om bordet snakker folk stadig – om fremmedgørelse, spindoktorer, "arbejdspligt  eller arbejdsret?", og retfærdige forhold i forhold til passive overførselsindkomster.
Det kan gå hen og blive rigtigt spændende på torsdag, hvor Café Perlen holder åbent indtil klokken 17 og bringer et britisk fænomen ind i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.