Gert Bjerregaard (V), som vil sænke andelen af almene boliger i Gellerup og Toveshøj drastisk, er ved at få en kile ind i den politiske proces.
Han mener selv, at andelen skal bringes ned på samme niveau som kommunen, dvs. til 24 procent af alle boliger. Det finder Brabrand Boligforening og de fleste øvrige politikere alt for drastisk. Dog er der nu enighed mellem boligforeningen og kommunen om, at der højst skal være 50 procent almene boliger i området.
Inspireret af Holland
Rådmand Gert Bjerregaard har været på tur til Bijlmermeer i den sydlige del af Amsterdam, hvor man i 1990-erne gik drastisk til værks, rev meget ned og fik placeret rækkehuse og lave blokke sammen med de oprindelige store boligblokke. I dag er området, der er fem gange så stort som Gellerup, et velfungerende og attraktivt område, siger Gert Bjerregaard. Sådan noget vil rådmanden også have i Århus – og hellere 24 procent end 50 procent, mener han.

Forkert at fokusere på tallet
Men over for JP Århus kritiserer en anerkendt byplanlægger, Niels Bjørn,  planerne for at fokusere for meget på procentsatserne for de almene boliger. Kommunen vil bygge nogle boligblokke om til ældreboliger og til kontorer for at bringe andelen af almene boliger ned.
»Det vil ikke have nogen konsekvens, så området bliver mere velfungerende. Problemet er, at de ældre ikke kommer særlig meget ud og deltager aktivt i livet i kvarteret. Dermed bidrager det ikke til den integration, som er væsentlig,« siger Niels Bjørn.
Han ser hellere en bedre spredning af funktionerne, så handelen eksempelvis integreres mere i de enkelte boligblokke – det vil give mere liv hele dagen, mener han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.