Frederik og Micky er to af de 40 elever fra Tilst Skole, der parvis afprøver en rute for orienteringsløb, da Skjoldhøjkilen tages i brug sidst i Maj.
De to drenge får instruktion af Olaf Christensen fra idrætsforeningen Aarhus 1900, inden det bliver deres tur til at starte. For Micky er det første gang, mens Frederik tidligere har løbet orienteringsløb. De er begge overbevist om, at de nok skal finde ud af det og vinde en præmie.
Undervisning i det fri
Elever fra Elsted Skole er ved en af Skjoldhøjkilens søer i fuld gang med at løse opgaver. Eleverne forklarer, at de undersøger en søbiotop. Det handler om, hvilke dyr der holder til i søen. Hvordan de forskellige dyr bruger søområdet som bolig, og hvordan de finder føde. Der har netop været en fiskehejre ved søen. Eleverne er optaget af at finde ud af, hvad den spiser, og hvordan den tilpasser sig vilkårene for at leve her.
Skov- og landskabsingeniør Søren Peter Knudsen fra kommunens Natur- og miljøforvaltning mener, at fiskehejren bliver i området: "Den kan tilpasse sig, og den kan sagtens vænne sig til, at der kommer mange mennesker."
Søren Peter Knudsen fortæller, at der ud over et rigt fugleliv i Skjoldhøjkilen også er ræve og en flok råvildt: "Det er spændende, om de bliver i området, men jeg tror det. Arealet er stort, og der er utilgængelige områder, hvor dyrene kan søge tilflugt, selv om der kommer mange mennesker."
Hasle Bakker S/I hjælper med udstyr
Foreninger og skoler, der vil bruge Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen til undervisning eller organiserede aktiviteter kan henvende sig til den selvejende institution Hasle Bakker, som udlåner elektronisk udstyr.
Formanden for Hasle Bakker I/S Bent Hviid ligner ikke en mand, der har tænkt sig at tage et pusterum efter mere end fire år med projektering og anlæg. "Nu skal vi i gang med at få det hele sat i drift," forklarer Bent Hviid: "Vi skal have skoler, foreninger og borgere til at bruge de tilbud, som det fantastiske anlæg rummer. Og vi indleder forhandlinger med foreninger under Dansk Idrætsforbund om at bruge mulighederne til et spændende ungdomslederprojekt." Bent Hviid oplyser, at Alexandrainstituttet, som har udviklet it-systemer til undervisningsprojekterne i Skjoldhøjkilen, er med i det fortsatte udviklingsarbejde.
Frederik og Micky i mål
Frederik og Micky kommer i mål efter deres orienteringsløb. De har brugt en time. Det er en god tid. De fleste hold har brugt 1½ time. Men to hold, Jens + Jesper og Anne Mette + Line, har begge klaret løbet på 51 minutter.
Læs på kommunens hjemmeside om motionsruter i Skjoldhøjkilen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.