Vejrguderne var  Fuglebakken KFUM cup nådigt stemt i år. Det satte sit tydelige præg på aktivitetsniveauet og på antallet af besøgende, at temperaturen hverken var for høj eller lav, og at solen strålede fra en blå himmel. 

Dog lå i  hvert fald en del af årsagen til de mange glade mennesker og den megen aktivitet  nok i det grundige forarbejde til denne cup. Ti mennesker havde arbejdet intensivt i fire måneder på at gøre dagene til en succes og en oplevelse for de deltagende.

Deltagende i alle aldersklasser
Der deltog omkring 75 ungdomshold i alderen 5-12 år. Her var såvel piger som drenge, selvom det nok må erkendes, at det var en del lettere at få øje på drenge end piger ved arrangementet. Desuden deltog for første gang i år seniorhold. 17 herrehold og 8 kvindehold. Seniorerne kørte med små hold, idet de spillede med syvmandshold.

De konkurrerende hold kom så langt væk fra som Randers og Vejle.

Sejt træk for små klubber at lave arrangementer
Ungdomsformanden, Bo Nielsen, fortalte om besværligheden ved at få folk til at komme og alt til at klappe. Han forklarede blandt andet, at JBU, som er det jyske svar på det landsdækkende DBU, havde så travlt med at profilere sig selv og få deres navn på forskellige arrangementer, at de ødelagde interessen for de små klubbers initiativer. Så der er dalende tilgang til lokale fodbolddage, og for at skaffe nok hold må der tænkes alternativt.

Fyldte dage på fodboldbanen
Selvfølgelig var det fodbolden, der var i centrum, og der blev uddelt præmier og t-shirts for omkring 50.000 kr, sponseret af den nærliggende Sparekassen Kronjylland. Men der skete meget andet i de to dage, der var cup.

Lørdag var der afsat plads til bagagerumsmarked på en del af banearealet. Den meget omtalte landskamp Danmark-Sverige blev vist på storskærm. De cirka hundrede mennesker, der så kampen, jublede over resultatet 1-0 til Danmark. Lørdag var der om aftenen bal med livemusik, som sluttede lidt før kl. 1.

Det var et par gode dage, hvor man overalt så glade børn og voksne. At det også drejede sig om kaffeslabberads og afslapning vidnede de mange haveborde og plastikstole, samt hjemmebagte kager på sidelinjen, om.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.