Intentionerne strømmede optimistisk fra den hjemmelavede talerstol i Bazar Vests nye genbrugsland. Den nye kasseformede bygning bag Bazar Vest skal danne ramme om et frugtbart møde mellem kulturer, lyder det. Men hvordan kan gamle møbler og tøj danne ramme for gensidig tolerance blandt forskellige kulturer?
Mission integration
Selv om regnbuefarvede småkager prydede kaffebordet, var åbningen en traditionel dansk en af slagsen. Tak til alle, Dannebrog i loftet og et klip i snoren – Danmissions genbrugsland åbnede dørene på traditionel dansk vis.

Men visionerne fra talerstolen varslede om mere end bare en god handel til et godt formål. Kulturrådmand Jakob Bundsgaard Johansen, Biskop Kjeld Holm og Imam Radwan Manzour var nogle af de inviterede, der havde taget visionerne om mangfoldighed til sig. Kulturrådmanden så de 2000 kvadratmeter som en ramme for et møde mellem de mange kulturer i Århus. Her kan der være plads til også at tage de vanskelige diskussioner, lød det.

Biskop Kjeld Holm og Iman Radwan Manzour forsikrede hinanden om, at man sagtens kan mødes som muslimer og kristne og diskutere forskellighed i et genbrugsland.
Indbyder til samtale
De mange forskellige kunder, der var mødt op, havde dog heller ingen problemer med at blande sig i jagten på en god handel. Nogle mente endda, at bygningen ligefrem indbyder til et behageligt møde mellem kulturer.

”Der er mere plads til at gå rundt og kigge på tingene her, end der er inde i Bazar Vest,” siger Espino henvendt til sin ven Eric, der havde taget turen fra midtbyen for at se åbningen af det nye genbrugsland. De var begge enige om, at det var arkitektonisk flot lavet, og at de åbne rum inviterede til en samtale med andre kunder.

Bygherren bag projektet, Olav De Linde, var dog heller ikke i tvivl om intentionerne med den rummelige kasse. ”Det her er med til at styrke mangfoldigheden,” sagde han og inviterede alle indenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.