Midt formiddag søndag fik en familie på Karensmindevej et noget usædvanligt besøg. Kl. ca. 9.30 spankulerede Mikkel Ræv, rundt i haven hos familien Jensen. Familien nåede at få taget billeder af begivenheden, og et par er bragt her.

Helle Jensen fortæller. – ”Vi sad i stuen da vi pludselig fik øje på Mikkel Ræv ude i haven. En lidt usædvanlig gæst, selv om vi tidligere har haft besøg af fasan, egern, hare, og pindsvin. Derfor var vi måske ikke så overraskede alligevel. Men han færdedes ganske hjemmevant, så det ud til i haven, kom helt ind på terrassen og sprang op af vores havebord for at se, om der var noget spiseligt.

Det er svært for os at sige, om det var en han eller hun, eller om det var en yngre eller ældre ræv, men interessant var det. Vort barnebarn så også ræven og var naturligvis noget benovet over det fornemme besøg. Vi synes også at det var spændende, at det foregik ved højlys dag, hvor vi alle kunne iagttage den,” slutter Helle Jensen.

Ræve bliver bydyr
Iagttagelsen er måske ikke så usædvanlig endda. Museumsdirektør Thomas Secher Jensen ved Naturhistorisk Museum i Århus, siger i en artikel til Jyllandsposten:
”Naturen i byen er under stadig forandring. I takt med at byområderne breder sig og indskrænker dyrenes naturlige levesteder, lærer stadigt flere dyr at leve inde i byerne. Det betyder, at de dukker op i parker og parcelhuskvarterer. De bliver bydyr.”

Som eksempel nævner han ræven. Mange betragter ræven som et dyr, der hører til på landet eller i skoven, men sandheden er, at rævene rykker tættere på byen og efterhånden er blevet ganske almindelige i byområder, parcelhushaver og kolonihaver. I gennemsnit bor der fire ræve pr. kvadratkilometer i byerne, og de er blevet mere synlige i bybilledet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.