”Her kommer en lille bøn fra mit børnehjem, mine medstuderende og mig”. Sådan indleder Bettina Hjermov Lassen en mail, sendt fra et børnehjem i Ghana den 23. juni, til projektleder Nels Panum fra Ung Til Ung Syd projektet.
Bettina er en af de aktive unge i UTUS, hun er i gang med en pædagoguddannelse, og i den forbindelse har hun siden februar arbejdet på et børnehjem i Ghana. Bettina er 22 år, men trods sin unge alder, har hun allerede mange erfaringer i rygsækken.
Nels Panum fra UTUS fortæller, at Bettina efter studentereksamen fik job i en SFO og arbejdede samtidig i en familie med en handikappet mor. En tre måneders rygsækrejse til Thailand, Vietnam og Malaysia er også en del af Bettinas bagage, lige som et ophold på Idrætshøjskolen i Vejle, før hun nu er i gang med sin pædagoguddannelse og et studiejob som hjemmehjælper ved Lokalcenter Vest. Ikke at forglemme hendes engagement i UTUS til glæde for børnene i Viby Syd.
Stort behov for nye senge
Men som sagt, Bettina er nu i Ghana på et børnehjem, hvor hun selvfølgelig også engagerer sig i de problemer hun ser der. Det helt store behov er åbenbart nye senge til børnene, Bettina skriver bl.a.: ”Alle de små børnehjemsbørn ligger i senge med skimmelsvamp og fugtige madrasser, så de lyder som små dampmaskiner når de trækker vejret. Skimmelsvampen går direkte til hjernen og kan gøre dem hjerneskadet og ødelægge deres luftveje.
I nurseryafdelingen er der brug for 60 senge, og hver seng koster 250,- kr. så det vil sige, at vi i alt skal have samlet 15.000,- kr. ind. Vi har en meget sød amerikansk kvinde til at hjælpe os og Heidi (som er pædagogstuderende fra Hjørring) vil tage her ned til oktober og hjælpe med at sætte sengene op.
Med dette vil jeg bare spørge om I har lyst til at støtte op om en seng til et lille barn i Afrika? I behøver selvfølgelig ikke at betale 250,- kr. hver, alt under og over tager vi imod med tak”.
Bettina kan kontaktes på følgende adresse hjermov@hotmail.com og indsamlede penge kan indsættes på følgende konto. Reg.nr.: 9335, konto nr.: 0005289394.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.