Lektiecaféen i Viby har eksisteret siden 2007 og er blevet til i samarbejde med Viby Bibliotek og Danske Flygtningehjælp. Brugerne af Lektiecaféen er officielt børn og unge fra 4. klasse til og med 3G, men uofficielt hjælper de frivillige lektiehjælper alle. Blandt deres brugere er der børn fra 0. klasse og voksne indvandrere, der har problemer med det danske sprog.
Borgerportalen Vibysyd.dk møder op i Lektiecaféen og taler med en bruger fra Marokko. Både hun selv og hendes 7-årige søn får hjælp på lektiecaféen. Hun ønsker ikke deres navne oplyst i artiklen.
Hvor længe har I været i Danmark?
”Vi har snart været i Danmark i 10 år. Min søn er født her i Danmark.”
Hvor længe har dit barn fået lektiehjælp?
”Min søn er 7 år og går i første klasse. Han startede på Lektiecaféen i 0. klasse. Vi kommer her på biblioteket to gange om ugen for at han kan få lektiehjælp.” siger moderen og tilføjer, at hendes søn går på en privat dansk skole.
Hvorfor er det vigtigt med lektiehjælp?
”Mit dansk er ikke så godt, så jeg kan ikke hjælpe mit barn med lektierne – så jeg er glad for, at der findes et sted, hvor man kan hente hjælp – det er en uvurderlig hjælp. For at kunne klare sig i det danske samfund er det vigtigt at kunne tale det danske sprog.”

”Min søn er god til at tale dansk, men jeg ønsker, at han bliver endnu bedre til det.” sagde N. s mor.
Hvilke fag får han hjælp i?
”Matematik, engelsk og dansk. Jeg kan selv hjælpe ham lidt med matematik og engelsk, men jeg har problemer med dansk.”

”Lektiehjælperne hjælper også mig, hvis jeg f.eks. ikke forstår et brev, eller hvis jeg skal have hjælp til at skrive en ansøgning.”
Har du forslag til forbedring af lektiecaféen?
”Jeg ønsker, at der kommer flere frivillige til lektiecaféen. Især om sommeren er her få lektiehjælpere.”

”Lektiehjælp er en stor hjælp og jeg vil benytte lejligheden til at takke de frivillige og de folk som har oprettet lektiecaféen.” siger moderen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.