Mange nedsmeltede containere i sære former, mange blinkende blå lygter og mange arbejdstimer hos Århus Brandvæsen. Det er konsekvensen af de seneste måneders mange afbrændinger i Trillegården.
Det er rigtig mange mandskabstimer og tekniske ressourcer, Århus Brandvæsen har lagt i Trillegården fra maj måned til nu. En opgørelse på baggrund af døgnrapporten viser, at der har været atten udrykninger i perioden fra den 8. maj til den 8. juli.

Rent mandskabsmæssigt er det en tung opgave. Det skyldes, at Brandkøretøjerne i en nødsituation skal kunne fortsætte direkte til en brand, der er mere alvorlig end en containerbrand, altså uden at komme omkring brandstationen først, sådan som det er normal procedure, oplyser beredsskabschef, Jacob Vedsted Andersen i en mail til aarhusvest.dk.

Afhængig af brandstedets geografiske placering udsendes tre eller fem brandmænd, der altid har en holdleder med sig. Der er altså brugt et sted mellem 72 og 108 mandskabstimer på at slukke eller efterslukke brande i containere på Snogebæksvej eller Trillegårdsvej

Når anmeldelsen indløber over alarmcentralen, rykker brandvæsnet ud. Hvis alarmcentralen får at vide fra anmelderen, at branden er slukket, kører mandskabet måske alligevel for en sikkerheds skyld for at kontrollere, at ilden virkelig er død og området er sikret. Det vurderer brandfolkene i hvert enkelt tilfælde.

Der går cirka en time i gennemsnit fra alarmen lyder til brandbilerne igen står i garagen på brandstationen og bliver tanket op, så de er klar til næste opgave. Brandvæsnet samarbejder med Østjyllands Politi som også orienteres om udrykningerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.