Sommerferien startede i Bispehaven med et brag af en Sct. Hans-fest ved Trivselshuset midt i boligområdet med op mod 200 deltagere.
Og ferieperioden kulminerer med et børne grand prix i Trivselshuset fredag kl. 18-21.
Ind imellem har der været et væld af aktiviteter i Trivselshuset, uden for Trivselshuset og med ture ud af Bispehaven.
Børne grand prix
Børne grand prix’et har deltagelse af 15 børn fordelt på 10 numre. Børnene har øvet sig hver mandag aften siden maj måned og er klar til at give et veloplagt publikum en stor oplevelse. Der skal kåres en vinder. Borgmester Nicolai Wammen står i spidsen for et prominent dommerpanel.
Grand Prix’et indgår i Århus Kommunes program for Aktiv Sommerferie. Som noget nyt er Bispehavens aktiviteter i år en del af det kommunale fællesprogram. Det betyder, at andre end børn og unge fra Bispehaven kan deltage. To piger fra andre bydele har øvet deres nummer i Trivselshuset og deltager i grand prix’et på fredag.
Integration
Karina Quorning er boligsocial rådgiver tilknyttet Trivselshuset. Hun ser adgangen for børn og unge fra andre bydele end Bispehaven som positiv integration.
I to sundhedsuger med fokus på mad og motion skønner Karina Quorning, at halvdelen af deltagerne har haft bopæl uden for Bispehaven. De har deltaget i sund madlavning i Trivselshusets køkken, fået instruktion af cheerleader fra Aarhus Tigers, løbet, spillet bold, brugt hoppepude. En varm dag førte til en spontant arrangeret vandkamp. Og en fitnessinstruktør optrådte på Bispehavens udendørsscene med fuld musik til glæde for andre børn og voksne end sundhedsugens deltagere.
"Der blev skabt kontakter mellem børn fra Bispehaven og deltagere fra andre bydele," beretter en glad og tilfreds Karina Quorning, "og jeg tror faktisk, at børnene holder aftalte kontakter ved lige."
Sammenhæng
Ud over integration fremhæver Karina Quorning sammenhæng som et nøgleord i sommerens aktiviteter: "De enkelte aktiviteter har ikke lukket sig om sig selv. De har været en del af deres omgivelser i Bispehaven, og ofte har de støttet hinanden på tværs."
Som et godt eksempel nævner Karina Quorning, at somaliske kvinder i en syklub har fremstillet bagtæppet til børne grand prix’et på fredag.
"Vi har haft en dejlig sommerferie i Bispehaven," slutter Karina Quorning, "der har kun været stille med problemer, og dem kan vi godt undvære."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.