Før sommerferien blev naturområdet Skjoldhøjkilen indviet med deltagelse af tre rådmænd fra skoleområdet, fritid og kultur, samt natur og miljø. Det er et godt billede på de mange muligheder, Skjoldhøjkilen rummer for skoler, foreninger og borgere.
Driftschef Helge Meier fra Den Selvejende Institution Hasle Bakker fortæller om, hvordan borgere kan få motion, dyrke naturinteresser og få oplevelser i Skjoldhøjkilen.
Løberuter
Der er anlagt løbestier på 3, 5 og 10 km. gennem den afvekslende natur. Ruterne er tydeligt afmærket i terrænet og vist på oversigtskort.
"Vi forventer om en måneds tid at kunne tilbyde både løbere og motionister hver deres personlige elektroniske løbetræner," tilføjer Helge Meier: "Du skal bruge en mobiltelefon med GPS. Fra www.haslebakker.dk kan du downloade din løbetræner som et taleprogram. Ved start fra stien, der udmunder mod Hasle Bakker, fanges GPS-signalet. Og så kommer instruktion om stiforløb, løbestil, løbetempo og andre vejledninger, mens du løber den valgte rute. På 3 km.-ruten vil der være 15 instruktioner og på 10 km.-ruten 40 instruktioner, efterhånden som du passerer bestemte punkter på ruten."
Men ikke nok med det. Systemet samler oplysninger om dit løb. Naturligvis uden at andre kan se, hvordan du løber. Fra din computer kan du få informationer om din præstation og gode råd om, hvordan du fortsætter med din motion. "Du får en træningsdagbog baseret på data opsamlet fra løbeturen," konkluderer Helge Meier.
Helge Meier forventer, at et årsabonnement på programmet vil koste 150 kr.
Endnu mangler afsluttende afprøvninger af systemet, men det vil fremgå af www.haslebakker.dk, når det er klar til brug.
Orienteringsløb
Er du til orienteringsløb, kan du købe et orienteringskort i forretningen ’Løberen’ i Banegårdsgade 4.
Natur
Skjoldhøjkilen er et oplagt mål for naturelskere, som vil dyrke interessen for planter og fugle- og dyreliv.
Et broanlæg formet efter en tommestok og inspireret af et tilsvarende anlæg ved Moesgård gør det muligt af færdes i et sumpområde.
Mange udflugtsmål
Og Skjoldhøjkilen er et attraktivt udflugtsmål for alle børn og voksne, der sætter pris på varieret natur og på de oplevelser, der er i de mange forskellige anlæg. Der er indrettet pladser med træhuse til f.eks. picnic, og med legeredskaber som klatrerør, ’spindelvæv’, tovbane, forhindringsbane, pæleanlæg. En mindre amfiscene mangler heller ikke.
Mountainbike
Der er planer om at anlægge en mountainbikerute på 15 km. Det vil blive uden for de eksisterende stier, hvor man i øvrigt gerne må cykle med hensyntagen til færdsel til fods.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.