Mange har allerede opdaget de rige muligheder, der er for at bruge Vestbyens største og nyeste naturområde, Skjoldhøjkilen.
Ansvar for brugervenlighed
Driftschef Helge Meier har på vegne af Den Selvejende Institution Hasle Bakker det daglige ansvar for en række brugeres anvendelse af området. Kommunen har ansvaret for almindeligt vedligehold af natur, vegetation og legeredskaber.
Det er således kommunen, der står for den vegetation, der i denne sommer åbenbart har haft gode vækstbetingelser. Ifølge Helge Meier er det kommunens hensigt at slå vegetationen en gang om året.
Brugere
Helge Meier har siden indvielsen før sommerferien mest set børnegrupper i dagtimerne. Det kan være fra daginstitutioner. Og det kan være skolebørn. Ikke overraskende kommer familieudflugterne om aftenen og i weekender. Mange lokale beboere går tur med hunden.
Det er ikke på grund af hundene, at Helge Meier har en plastiksæk med i tasken, da Aarhusvest.dk møder ham til en snak på en af pladserne i Skjoldhøjkilen.
Affald
"Kommunen har lovet at sætte affaldsspande op, når der er penge til det," fortæller Helge Meier, som glæder sig over, at lokale beboere uopfordret hjælper til med at holde området frit for affald. Ligesom Helge Meier har flere en affaldspose med på en spadseretur.
Mens vi taler med Helge Meier, ryger tomme cigaretpakker, slikpapir og et par tomme dåser ned i hans plastiksæk. Tomme chipsposer er endnu noget af det affald, der uden Helge Meiers og lokale beboeres indsats ville sætte et kedeligt præg på Skjoldhøjkilen. Når nogle nu åbenbart vil efterlade affald, hvor de færdes.
Undervisning i Skjoldhøjkilen
Nu ser Helge Meier frem til, at skolerne her efter sommerferien gør brug af de nyskabende undervisningsformer, der tilbydes skolerne i Skjoldhøjkilen.
Informationer
Der er mange spændende steder i Skjoldhøjkilen. Helge Meier opfordrer til, at man søger informationer på skilte, der fortæller om naturstedernes særkende og om de anlæg, der er foretaget til gavn og glæde for brugerne.
Helge Meier fremhæver Århus Kommunens hjemmeside som et godt sted at finde mange forskellige informationer om Skjoldhøjkilen. Gå ind på www.aarhuskommune.dk, og brug ‘skjoldhøjkilen’ som søgeord.
Vand den forkerte vej?
"Vidste du, at vandet løber den forkerte vej," spørger Helge Meier med et smil.
Som man skulle tro, løber vandet fra søer og vandløb i Skjoldhøjkilen ikke den direkte vej mod øst ud i Århusbugten. Nej, det løber mod vest og tager en tur gennem Brabrand Sø, inden det står til havs. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.