Så er det afgjort, at det bliver den nedlagte Nordgårdskolen, der skal huse det kommende foreningsprojekt i Vestbyen. Landsbyggefonden har nu givet 12,7 mio. kr. til et storstilet boligsocialt projekt, og desuden er der tilsagn fra Århus Kommune på to mio. kr. og et tilsvarende beløb fra Brabrand Boligforening.
Med tilsagnet kan Gellerup og Toveshøj tage hul på det store foreningsprojekt, der skal samle lokalområdet og give plads til 15-20 lokale foreninger under samme tag. De skal være i den del af den nedlagte skole.
Først og fremmest skal der ansættes en projektleder til at organisere det første arbejde med foreningshuset. Projektlederen skal blandt andet tage kontakt til foreningerne og koordinere brug af huset. Læs artiklen om de stillinger, der skal besættes.
Stærke unge
Den kommende Fritidspatrulje skal også have adresse i Foreningernes Hus. Der skal findes en leder af patruljen, der kommer til at bestå af ressourcestærke unge fra Gellerup-området. Deres opgave bliver at skabe leg og venskaber mellem blokkene og opføre sig som ansvarlige rollemodeller for områdets meget store gruppe af børn og unge.

Endelig skal der ansættes en sekretær for Samvirket i Gellerup og Toveshøj, der er et bredt samarbejde imellem boligforeningen, politiet, Århus Kommune, kirken og moskeerne samt diverse foreninger og frivillige ildsjæle.

Det er opstarten, og fra årsskiftet regner Gellerupparken med, at huset vil udvikle sig til STEDET, hvor foreningsaktive, børn og unge mødes. På længere sigt skal huset udbygges med værksteder og cafe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.