Nydanske kvinder under uddannelse, som ønsker at skrive en ansøgning, eller som gerne vil forberede sig til indfødsretprøven, har mulighed for at få lektiehjælp i Kvindehuset i Viby hver søndag fra 13-15. Her stiller 20 frivillige kvinder, med baggrund i deres egen faglighed, sig til rådighed som lektiehjælpere og yder kvalificeret hjælp. I den forbindelse har Borgerportalen Viby syd talt med Liselotte Plesner fra bestyrelsen i Kvindehuset.
En-til-en undervisning
”Lektiehjælpen i Kvindehuset begyndte i september- oktober 2008. Vi er 20 lektiehjælpere, mens antallet af eleverne varierer fra uge til uge. Her får eleverne en-til-en undervisning, og det er derfor meget svært at få afpasset antallet af lektiehjælpere med antallet af elever. Nogle søndage kommer der mange elever også har vi indkaldt for få lektiehjælpere eller omvendt,” fortæller Liselotte Plesner og pointerer, at eleverne fremover skal tilmelde sig lektiehjælpen senest fredag i hver uge.

”De fleste af vores elever har hidtil været fra Social og sundhedshjælperskolen – dels hjælperstuderende og dels assistentstuderende. Men vi har også haft pædagogstuderende, eller folk der blot gerne vil have hjælp til en ansøgning,” fortæller Plesner.

Stor glæde at hjælpe nydanskere
”Social og sundhedsassistentstuderende har brug for undervisning i fysiologi, biofysik og de medicinske fag. Derfor har vi lektiehjælpere, som specielt kan yde lektiehjælp i disse fagområder,” fortæller Plesner, der selv er uddannet som læge, har undervist i fysiologi i mange år og arbejder nu som bl.a. frivillig lektiehjælper i Kvindehuset.

”Det er en stor glæde at kunne hjælpe nydanske kvinder – man kommer til at beundre de unge indvandrerkvinder, som arbejder meget hårdt for at nå deres mål,” fortæller Plesner.  

Søndag er en god dag til lektiehjælp
”De fleste uddannelsessteder, bl.a. Social- og Sundhedshjælperskolen, har en lektiecafe selv. Men deres problem er, at de unge kvinder skal hjem og hente børn efter skolen – de har nok at lave i deres fritid. Derfor er søndag eftermiddag et bedre tidspunkt, da eleverne kan tage børnene med herhen. Derfor er de på Social og sundhedshjælperskolen meget interesserede i at henvise deres elever til os,” fortæller Plesner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.