Selv om det ikke fremgår af det officielle festugeprogram, er der festugeforestilling på Vestbyens teater Gellerupscenen. Forestillingen hedder ’Barely Breaking Blindly’, og den opføres fra mandag den 31. august til og med torsdag den 3. september. Alle dage kl. 10.
Breakdance med bind for øjnene
Det er en forestilling noget ud over det sædvanlige. Ikke blot er de to optrædende breakdansere. Under hele forestillingen har de bind for øjnene, og de må breakdance efter mærker i gulvet, lyde og elementer i scenografien. Men ikke nok med det: Publikum skal også opleve at ’se’ teater med bind for øjnene. I første akt har halvdelen af publikum bind for øjnene og oplever forestillingen gennem sidemandens hviskende beskrivelse af, hvad der foregår på scenen.
I anden akt byttes publikumsrollerne om, men i tredie akt ser hele publikum de blændede danserne ved egen hjælp.
Gellerupscenen skriver om den specielle teateroplevelse: "Tilgangen med at blænde dansere og publikum er valgt, fordi netop synssansen er så dominerende, – og når vi fratages den i korte stunder, åbner vores andre sanser op. Selve forestillingens tema er vores opfattelsesevne, – hvordan vi hver især ser forskellige ting i den tilsyneladende samme virkelighed." Se www.gellerupscenen.dk.
Leg med vaner og bud på nye vinkler
Ifølge Festugens direktør Jens Folmer Jepsen leger årets festugeprogram med vaner og giver bud på andre muligheder og nye vinkler. Det tør Gellerupscenen da vist siges at leve op til med forestillingen ’Barely Breaking Blindly’.
Gellerupscenen og Festugen
De to breakdansere medvirker i det officielle festugearrangement ’Den Røde Rute’. Det foregår også med bind for øjnene. Deres optræden på Gellerupscenen er et gæstespil, som er aftalt direkte med Gellerupscenen uden involvering af Festugen.
Lisbeth Nautrup Knudsen fra Gellerupscenen oplyser, at festugeforestilingen på Gellerupscenen mangler i det officielle festugeprogram alene af den grund, at beskrivelsen af arrangementet ikke var klar før deadline for bidrag til det officielle festugeprogram.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.