Dagbladet Politiken anbefaler Hasle Bakker som et romantisk udflugtsmål for elskende, der vil ’kærlighed på den fede måde’.
Aarhusvest.dk bringer gerne den anbefaling videre til rette vedkommende.
For unge elskende
Om rette vedkommende kun er unge elskende, fremgår ikke direkte af artiklen i Politikens tillæg ’I Byen’. Men noget tyder på det, da det formentlig kræver lidt ungdom at kravle op og ned ad Bakkernes skrænter for at få en undskyldning for at holde hinanden i hånden. Således som Politiken anbefaler, hvis man bruger Hasle Bakker til første date. (Der skal åbenbart meget til, for at man kan komme i kontakt med hinanden derovre i København)
Måske er rette vedkommende endda de helt unge, da Politiken anviser kollektiv transport til Bakkerne.
Et par advarsler
Men her må Aarhusvest.dk bringe en advarsel mod at lede de unge på gale veje. Det er muligt, der er et stoppested ved en ‘Ellebækskole’, men så er det ikke i nærheden af Hasle Bakker. Nærmeste skole ved Hasle Bakker er Ellekærskolen.
Politiken prøver at friste ubefæstede sjæle med, at Hasle Bakker ligger midt i et villakvarter. Lad os bare indrømme, at det vist er en ’sandhed’ med modifikationer. Både nu og i den nære fremtid, som er oprullet i den forgangne Århus Festuge. Selv ikke de mest gennemgribende ideer til helhedsplaner kan forventes at omdanne Gellerupparken og Toveshøj til villakvarterer. Og Brabrand Boligforenings almene boligafdelinger på den anden side af Skjoldhøjkilen forbliver nok, som de er, nogle år endnu.
Romantik på trods
Ifølge Politiken ligger romantikken i udsigten ved både dag og nat over Århus og Århusbugten. Og "— specielt i tusmørke udgør udsigten fra de græsbegroede bakker en perfekt kulisse for store kærlighedsscener". Men de elskende må så leve med, at bakkerne er skabt af "— noget så uromantisk som en million kubikmeter overskudjord fra blandt andet udgravninger til motorvejen —" (De københavnere må have nogle traumer over aftenture på deres jordvolde skabt til krigsformål).
Når Politiken lokker med mulighed for ’kys i en bunke jord’, skal Aarhusvest.dk for en ordens skyld præcisere over for generte tilrejsende fra København , at der ikke forefindes diskrete jordhuler i Hasle Bakker. Men Aarhusvest.dk kan bekræfte tilstedeværelsen af ’små runde betonelementer, der indbyder til rødternet dug og vin’. Begge dele dog medbragt, forstås.
God tur i Hasle Bakker!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.