Onsdag eftermiddag var ca. 40 børn fra forskellige klassetrin og forskellige skoler sammen med deres lærere og pædagoger samlet på Viby Bibliotek for at overvære et naturvidenskabeligt foredrag om jordskælv. Foredraget som havde titlen ”Når jorden slår revner” blev afholdt af lektor ph.d. Lars Andersen fra Ålborg Universitet. Foredraget er et blandt de mange foredrag, som Dansk Naturvidenskabsfestival afholder hvert år, og som bl.a. har til formål at skabe begejstring for naturfagene blandt skole- og gymnasieelever.

Hvordan opstår et jordskælv?
Lars Andersen startede sit foredrag med at fortælle om og vise billeder fra de forskellige steder rundt omkring i verden, som har været udsat for jordskælv bl.a. Japan, USA og Sverige.
Med sit foredrag forsøgte Andersen at få børnene til at forstå, hvorfor og hvordan et jordskælv opstår, hvordan det kan måles, og hvordan det påvirker bygningerne. For at give børnene en bedre forståelse af jordskælv og dens opståen, havde Andersen medbragt en jordskælvssimulator, som på en enkelt måde illustrerede, hvordan jordskælv opstår. Desuden fik børnene prøvet, hvordan rystelser fra et jordskælv forplanter sig gennem jorden, og hvordan bygninger oplever jordskælv forskelligt.

Interessant at lære noget om jordkloden
Der var ingen tvivl om, at foredraget havde fanget børnenes interesse, da de lyttede koncentreret til Lars Andersens fortællinger og stillede spørgsmål, hvis der var noget de var i tvivl om.
Ifølge en af pædagogerne som deltog sammen med 2. klasse børn fra Vestergårdsskolen, så er det meget spændende og interessant for børnene at lære noget om jordkloden, og de ting der sker med den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.