Jyllands-Posten får nogle gange ry for at være negativ i udgangspunktet over for Vestbyen. Det skal vi lade andre bedømme, men her på borgerportalen har vi mærket en markant velvilje fra JP Århus, og avisen er åben for alle dele af Vestbyens liv.
Fornylig fik borgerportalen et solidt skulderklap fra JP Århus. En leder i avisen var helliget "Ildsjælene". Dem er der rigtig mange af i Vestbyen, men her var det specifikt borgerjournalisterne, der blev hædret.
"De bruger en del fritid på at berette om begivenheder på deres egen måde, og de skriver artikler, som man sjældent finder i byens andre medier. De vil hellere fortælle læserne noget, der er gået godt, end om den 117. påsatte brand i en container."

"I begyndelsen var der en vis frygt for, at borgerjournalisterne ville tegne et fordrejet billede af området og male et skønmaleri, der ikke havde noget med virkeligheden at gøre, men sådan er det ikke gået. Tilgangen er positiv, men man er opmærksom på problemerne i området, og de bliver ikke fortiet."

"Beboerne i Århus Vest vil finde ud af, at de faktisk kan finde mange nyttige informationer på hjemmesiden, der vil lette hverdagen."

Og sådan bliver lederartiklen ved. Den slutter med at sige, at selv om læsertallet ikke er stort nok endnu, så skal det nok komme. "De fortjener det," er slutreplikken.
Der er plads til os
Det er rart for os på borgerportalerne at få at vide, at også professionelle medier anerkender de borgerskrevne medier. Vi tager det som tegn på, at vi er på rette vej, og at der i et moderne mediesamfund er plads til både den professionelle og den borgerskrevne nyhedsdækning.
De professionelle har kapaciteten, de borgerskrevne har nærheden til lokalområdet. Det har Jyllands-Posten set, og det er baggrunden for, at vi for et år siden indledte et samarbejde med JP Århus. Hver mandag kan du i avisen læse en eller flere historier fra aarhusvest.dk – begået af borgerjournalister.
Vi får et vindue ud til mange læsere, der ikke færdes i Vestbyen og måske nu får ødelagt et par fordomme om området – og avisen får nogle indlevede artikler, skrevet af "ildsjælene".
Der er sandelig sket meget, siden vi for godt et år siden – af samme avis og på samme lederplads – fik prædikatet "såkaldte borgerjournalister", der skriver "håbløse jubelhistorier".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.