I  går aftes blev Gellerup Højskoles undervisningsprogram offentliggjort ved en fest, hvor to bands spillede. Det var Von Daler Low Pressure og Zar. Samtidig blev det officielt, at skolen får undervisningslokaler i det nærliggende Hejredalskollegium. Kommende forstander på Gellerup Højskole, Kaspar Graarup, præsenterede, ikke uden stolthed, højskolens program for 2010.

"Det er nu så sikkert, at jeg godt tør sige det her – også til pressen. Vi får til huse ovre på den anden side af vejen i Hejredalskollegiet," sagde han.

Højskolens programerklæring er ikke uambitiøs:
Naturvidenskabelig  Dannelse er at give dig tilliden til, at du kan handle i en kompleks verden, og tillid til at dine bidrag kan gøre en forskel.

Fire hovedfag
De fire hovedfag, der suppleres af andre fag, tager da også fat på samtidens store udfordringer. Klimaet og ernæringen er i fokus på den tekniske side. Den kulturelle, men også fysiske verden, der omgiver os, behandles i fag om arkitektur og konstruktion. Er helhedsplanen for Gellerup mon en del af undervisningen? Det andet kulturfag er Spilteknologi, der giver deltagerne indsigt i computerspillenes verden og mulighed for at skabe dem selv.

Valgfag for iværksættere
Valgfagene, der kan kombineres med hovedfagene på forskellig måde, har det formål at give deltagerne de nødvendige forudsætninger for at skabe egne projekter. Her behandles emner som markedsføring, forretningsudvikling, projektstyring og kommunikation, fremgår det af programmet.

Kurser i 2010 og 2011
I foråret 2010 afvikles et kursus på 12 uger fra 4. april – 26. Juni
I efteråret 2010 er der et forløb på 20 uger fra 1. august – 18. December.
I eferåret 2010 begynder et 43 ugers kursus den 1. august og slutter den 11. juni 2011. Om efteråret 2011 starter et 17 ugers kursus den 23. august og slutter den 19. december 2011.

Plads til 60 elever
Kurserne er åbne for alle, der er mindst 18 år.  Højskolen får plads til 60 elever, der kommer til at bo, spise og arbejde sammen. Gellerup Højskole støttes af en række boligforeninger, kulturelle foreninger og uddannelsesinstitutioner. Få yderligere oplysninger på telefon 22824007, skriv en mail til info@gelleruphojskole.dk eller gå ind på hjemmesiden www.gelleruphojskole.dk
Gellerup Højskole præsenterede sit program ved en musikfest i går aftes i beboerhuset Tousgaardsladen. Se  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.