Brugere af kvindehuset i Viby har mulighed for at få rådgivning i forbindelse med forskellige sager hos Mariama Boiro. Mariama er 31 år og socialrådgiverstuderende på 4. Semester. Hun arbejder som praktikant på kvindehuset i Viby. Borgerportalen Viby har mødt hende på kvindehuset, hvor hun har sin daglige gang.

Hvad kan brugere få rådgivning om i kvindehuset?
”Det er meget bredt. Det kan være praktiske ting, som f.eks. hjælp til udfyldning af ansøgningsskema til store sager som f.eks. skilsmisse, forældremyndighed eller familiesammenføring,” fortæller Mariama og fortsætter:
”Nu er jeg kun studerende, derfor handler det meget om at høre problemstillingen først, og hvis jeg så vurderer, at jeg ikke har kompetence til selv at hjælpe, så sender jeg brugeren videre.  Her er der ikke ansat en socialrådgiver, som jeg kan rådføre mig med, men jeg får supervision på min skole.”

Kvindehuset er åbent for alle
Er jeres brugere danske kvinder eller indvandrerkvinder?
”Kvindehuset er til for alle kvinder, men det er primært indvandrerkvinder, der kommer her, for at være sammen med andre kvinder og for at deltage i husets forskellige aktiviteter. Kvindehuset er åbent for alle. Det koster ikke noget at komme her og at deltage i husets aktiviteter.”

Der har været et behov for rådgivning
hvad er målet med rådgivning på kvindehuset?
”Man har følt, at der har været et behov for det. For det var måske sådan, at kvinder tog fat i en ude på gangen eller ude i køkkenet for at spørge om hjælp. Derfor har man tænkt, at det ville være godt at oprette en decideret rådgivning for kvinder på kvindehuset.” fortæller Mariama og fortsætter:
”Rådgivning er gratis og vi har tavshedspligt. Vi registrerer ikke, hvem der har fået rådgivning, og i hvilken sammenhæng vedkommende har fået hjælp. Derfor skal kvinderne føle sig trygge ved os.”

Kvinder kan få rådgivning hos Mariama tirsdag, onsdag og torsdag mellem kl. 11.00-14.00, men de skal huske at aftale en tid inden de kommer ved at kontakt Mariama på mobil: 50436715.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.