Der er godt nyt i Stiften: De relativt få personer, der har stået for en stor del af kriminaliteten i Gellerup, er der taget hånd om, og det kan tydeligt ses i statistikken over anmeldelser af kriminalitet i Gellerupparken:

  • antallet af voldssager er faldet med hele 41 procent fra 2007 til i år
  • hærværk er dalet knap 39 procent i samme tidsrum
  • indbrud i beboelser er faldet 56 procent
  • gaderøverier er gået 38 procent ned
  • samlet en nedgang på 33 procent for »utryghedsskabende« typer anmeldelser.

Ifølge Århus Stiftstidende tilfalder æren det forebyggende arbejde i området – og ikke mindst samarbejdet mellem instanserne: politi, skole, socialforvaltning og frivillige foreninger.
Det er relativt få personer, der har stået for en stor del af kriminaliteten, og leder af lokalpolitiet i Gellerup, Jens Espensen, siger til P4 Østjylland, at de er blevet passet op, og flere har fået fængselsdomme eller anbragt på lukkede institutioner.
Stands marginalisering
Politiet håber nu, at Gellerupparken i fremtiden kan undgå at blive betragtet som udelukkende som et område med kriminelle eller socialt belastede beboere.
"Der vil altid vil være nogle beboere, som tegner sig for kriminalitet og uheldig optræden. Men mon ikke det er på tide at standse marginaliseringen af et helt boligområde, hvor hovedparten opfører sig ligesom borgere andre steder i politikredsen," siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen til Stiften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.